Uzmanlardan çağrı

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlardan çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2009 13:11

Almanya’da çocukların ve gençlerin şiddet eğilimlerinin tartışıldığı seminere ülke genelinden 130 uzman katıldı. Hiçbir bilimsel araştırmada "köken ile şiddet" arasında bir bağlantı olmadığını belirten uzmanlar, eğitimin şiddetin önüne geçilmesinde anahtar rol oynadığını dile getirdiler.

Haberin Devamı

HAMBURG’da düzenlenen ve Bremen, Berlin, Freiburg, Neuss, Reinbek ve Köln kentlerinden 130 uzmanın katıldığı seminerde çocuk ve gençlerin şiddet eğilimi ve şiddeti önleme yolları ele alındı. Seminer konuşmacı olarak katılan Federal Almanya Aile Kadın ve Gençlik Bakanlığı Müsteşarı Dr. Sven-Olaf Obs, “Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar dar gelirlilik, toplumda sosyal konumları 'düşük' ve aile içinde şiddet yaşayan çocuk ve gençlerin şiddete başvurmaya daha eğilimli olduğunu gösteriyor. Çocukların küçük yaşta şiddet ortamında yetişmemeleri ve gençlerin şiddete yatkın olmamaları için hem devlet ve hem de toplum olarak hepimize görev düşüyor” dedi.


Doğru yatırım yapılmalı
Hamburg Aile Sosyal Sağlık ve Tüketicileri Koruma Dairesi Müsteşarı Dr. Angelika Kempfert, şiddete karşı aileler, yuvalar ve okulların birlikte çalışması gerektiğini söyleyerek, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi eğitimli ve bilinçli yetiştirirsek o kadar şiddeti önlemiş olacağımıza inanıyorum. Şiddet eğilimini herhangi bir gruba, dine, ırka, ulusa ve kökene bağlamak son derece tehlikelidir. Hiçbir bilimsel araştırma şiddet ve köken arasında bir bağlantı olduğunu göstermiyor” dedi. Seminere Berlin'den katılan Reinhards Waldschule öğrencilerinden Safiye Dağlar (15) ile Kübra Temelci de (15) kendi gözlemlerini anlattılar. Türk gençleri, “Okulumuzda şiddete karşı bir proje oluşturduk. Bir grup öğrenciden oluşan 'Şiddet Önleme Birliği' okulda gençler arasındaki geçimsizliklerde arabuluculuk yaparak, tarafları barıştırıyor. Böylece sorun büyümeden hallediliyor. Sorun ne olursa olsun bu sorunu kesinlikle konuşarak hallediyoruz” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!