Uyumu ölçecek anahtarımız yok

Güncelleme Tarihi:

Uyumu ölçecek anahtarımız yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 17:29

Almanya’nın Elmshorn kentinde göçün 50. yılı dolayısıyla ‘Planlı entegrasyon olabilir mi?’ toplantısı yapıldı. Hürriyet Gazetesi’nde çıkan ‘Göç Hikayeleri’nin afiş olarak asıldığı toplantıda konuşan Elmshorn Belediye Başkanı Dr. Brigitte Fronzek, uyumun bir ölçü anahtarı olmadığını söyledi. Fronzek, “Her insan farklıdır ve bazı insanların uyum süreci beklenenden uzun sürebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALMANYA’ya işgücü göçünün 50. yıl dolayısıyla Elmshorn kenti Belediye Sarayı’nda “Planlı entegrasyon olabilir mi?” adıyla bir toplantı yapıldı. Göçmenler Birliği öncülüğünde gerçekleşen toplantıya Elmshorn Belediye Başkanı Dr. Brigitte Fronzek, Flensburg Belediye Başkanvekili Jochen Barkmann, Pinneberg Valisi Oliver Stolz, Göçmenler Birliği Başkanı Hayri Öznarin, Flensburg Yuvarlak Masa Uyum Kurumu Başkanı Barbara Winkler konuşmacı olarak katıldı.

Göç hikayeleri afiş oldu Hürriyet Gazetesi 50. yıl göç hikayelerinin afiş şeklinde asıldığı salondaki toplantıyı, gazeteci Reinhard Pohl yönetti. Uyumun bir ölçü anahtarı olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Fronzek, “Elbette sorunlar vardır, ancak sorunların olduğu yerde çözümler de vardır. Birlikte üreteceğimiz çözümler uyuma katkı sağlar. Her insan farklıdır ve bazı insanlar hemen uyum sağlar. Bazıları ise beklenenden uzun sürebilir” diye konuştu. Barkmann ise, “Göçmenler bu toplumun vazgeçilmez birer parçalarıdır. Önemli olan sorunlara birlikte çözüm ürütmektir” dedi.

Küçük yaşta çocukların eğitim m alanında başarılı olmalarını sağlamak gerektiğine dikkat çeken Oliver Stolz da, “Uyumun bir anahtarı varsa o da eğitimdir. İyi eğitim iyi uyumu da beraberinde getirir. İyi uyum ise bütün topluma kültür zenginliği bahşeder” dedi.

Flensburg’da 28 ulustan insanın yaşadığına işaret eden Barbara Winkler, “Uyum insanlar arasında olduğu kadar toplum için de önemlidir. Hepimiz üzerimize düşeni yapmaktan çekinmeyelim” dedi. Göçmenler Birliği Başkanı Öznarin ise, “İyi bir uyum için katılım olduğu kadar sivil toplum dernekleri kurum ve kuruluşların çalışmalarına katılmak da önemlidir. İyi bir uyum, iyi bir geleceği hazırlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!