Uyumda herkese görev

Güncelleme Tarihi:

Uyumda herkese görev
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2010 11:48

Hessen Eyaleti Meclisi'nde kurulan Uyum ve Göç Araştırma ve İnceleme Komisyonu'nun üyeleri, Hürriyet'i ziyaret ederek, Türk medyasının uyuma katkısı konusunda görüş alışverişinde bulundular. Komisyon Başkanı Banzer, "Uyumda herkese görev düşüyor" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hessen Eyaleti Hükümeti'nin uyum ve göçle ilgili çalışmaları daha verimli hale getirmek ve olumlu örnekleri on plana çıkarmak amacıyla eyalet meclisindeki Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Grubu'nun kurduğu özel araştırma ve inceleme komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Uyum ile göç konularını araştırmak ve incelemek amacıyla geçen yıl kurulan ve iki yıl faaliyet gösterecek olan Özel komisyon üyeleri, Hessen genelindeki temasları çerçevesinde Mörfelden-Walldorf kentinde bulunan Avrupa Hürriyet baskı tesislerini ziyaret ederek, özellikle Türk basınının uyum çalışmaların ne şekilde katkıda bulunabileceği konusunda görüş alış verişinde bulundular.

DİTİB'İN SORUMLULUĞU
Komisyon Başkanı olan eski Hessen Eyaleti Eğitim ve Sosyal İşler Bakanı Jürgen Banzer, eyalet milletvekilleri Alois Lenz, Alexander Bauer, İsmail Tipi ve içpolitika ve uyum politikası danışmanı Pascal Schnitzler'den oluşan heyet üyeleri ile birlikte daha önce Frankfurt'taki DİTİB Merkez Camii'ni ziyaret ederek imamların eğitilmesi konusunda temaslarda bulunduğunu söyledi. Banzer, "DİTİB ile diyalog politikamız için önemli. DİTİB'in Almanya'daki Müslümanlar'ın uyum sağlamalarında önemli bir sorumluluk taşıyor" dedi.

FARKLILIK ENGEL DEĞİL
Medyanın uyuma konusunu görüşmek için de Hürriyet Gazetesi'ni ziyaret ettiklerini açıklayan komisyon üyesi İsmail Tipi, özellikle Türk medyasının Almanya'da yaşayan Türkler'in topluma uyum sağlamaları konusunda önemli görevler üstlendiğini dile getirdi. Tipi, "Hürriyet, Almanya'daki birçok Türk için bir parça memlekettir. Çünkü Hürriyet aracılığıyla Türkiye'de olup bitenlerden haberdar oluyorlar. Türk medyasının hem Türk kültürünün muhafaza edilmesi hem de Türkler'in yeni vatanları olan Almanya'ya uyum sağlamalarında önemli bir görev üstlenmiş durumdalar" diye konuştu.

RAPOR HAZIRLANACAK
Hessen Eyaleti eski Eğitim Bakanı Banzer, CDU'nun özel araştırma komisyon üyeleri olarak yaptıkları temaslarında özellikle başarılı uyumun ölçütünün ne olduğu sorusuna yanıt bulmaya çalıştıklarını belirterek, "Bana göre, bir göçmen farklılığını koruyarak da uyum sağlayabilir" görüşünü dile getirdi. Özel Araştırma Komisyonu üyeleri, iki yıllık çalışmanın sonunda hazırlayacakları uyum raporlarını eyalet meclisine sunarak, uyum alanında örnek çalışmaların yapılması için eyalet hükümetine de yol gösterici olacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!