Uyuma örnek cami

Güncelleme Tarihi:

Uyuma örnek cami
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2012 16:18

BELÇİKA’da başkent Brüksel´in en küçük belediyelerinden olan, yaklaşık 10 bin Türk kökenlinin yaşadığı Saint-Josse´da, Belçika İslam Kültür Merkezleri Birliği tarafindan yaptırılan Selimiye Camii´nin temeli dün törenle atıldı.

Haberin Devamı

Törene Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Brüksel Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Ali İhsan İzbul, St. Josse Belediye Başkanı Jean Demannez, Belediye Başkan Yardımcısı Beatriz Meullmans, caminin mimarı Şefik Birkiye, Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, Schaerbeek Belediye Baaşkan Yardımcısı Sait Köse, belediye meclisi üyeleri, başkan yardımcıları, İslam Kültür Merkezleri Genel Başkanı Ali Demirezen, Belçika İslam Kültür Birliği Başkanı Hasan Kaya başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Türk ve Belçikalı katıldı.

Mükemmel bir mimari
Saint- Josse’da Rue Saint Josse sokağında yapılacak caminin temel atma töreninde konuşan Devlet Bakanı Emir Kır; "Bu projenin 50.yıla doğru giden Belçika Turk toplumu için bir tesadüf değildir. Benim kanaatim, bu proje Belçika’da yaşayan Türk toplumunun, Belçika’ya uyum isteğinin bir göstergesidir. Bu eser gelecekte uyumun en büyük sembollerinden birisi olacağını düşünüyorum¨ dedi. Saint-Josse Belediye Başkanı Jean Demmanez, belediyemiz sınırları içinde uyuma katkı yapacaktir. Zira semt ile uyumlu ve mimarisi mükemmel olan cami bizden de olumlu not aldı" diyerek, bu yöndeki çalışmalara sıcak yaklaştığını altını çizdi.

Dünyaca sayılı mimarlardan olan ve ilk kez bir cami projesi çizen Şefik Birkiye "Bu cami bir dogu batı sentezidir. İntegrasyonun en iyi örneklerinden biri olacaktır" şeklinde konuştu.

4 Milyon Euro'ya mal olacak
PLANI Türk mimar Şefik Birkiye tarafından çizilen Brüksel Saint- Josse Selimiye Camii’nde 560 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Bina çok amaçlı kullanılacak ve park alanı ve diğer birimleri ile 5 katlı olacağı belirtildi. 2 bin 700 metre karelik bir alana kurulacak olan cami için 4 Milyon Euro civarında bir harcama yapılacağı ve iki yıl sonra faal hale geleceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!