Uyum paraları iade edilecek

Güncelleme Tarihi:

Uyum paraları iade edilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 17:46

HOLLANDA İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yurtdışı Uyum Sınavı ücretlerinin Türklere geri ödeneceği bildirildi.

Haberin Devamı

350 Euro’luk sınav ücretlerinin iadesini talep eden Türk vatandaşlarının, en geç altı ay içinde Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesi www.minbuza.nl adresine başvuru yapması gerekiyor. Sınav ücretlerinin iadesini ‘çok doğru bir karar’ olarak değerlendiren Lale Diller Grubu Kurucusu ve Eğitmeni Serap Aydos, “Maddi sıkıntıların her geçen gün arttığı bu dönemde 350 Euro büyük bir para. Şimdi, 16 Ağustos tarihinden itibaren sınava girmiş veya girmemiş herkes, bu parayı geri alabilecek. Son başvuru tarihi 1 Nisan 2012 olarak belirlendi. Başvurular sadece dışişleri bakanlığının internet sitesi üzerinden yapılacak. Zorluk yaşayan vatandaşlarımız bize başvursun” dedi.

RİTA VERDONK HAZIRLAMIŞTI
2005 yılında kanunlaşıp 15 Mart 2006’da yürürlüğe girmişti. Dönemin Uyum Bakanı Rita Verdonk tarafından hazırlanıp kısa sürede kabul edilen yasaya göre Hollanda’ya gelecek yabancılar, 6 ay uyum kursuna tabii tutulduktan sonra girdikleri sınavda başarılı olursa ülkeye girmelerine izin veriliyordu. Kısa bir süre önce bu yasanın Ortaklık Hukuku Hükümleri uyarınca Türklere uygulanamayacağını belirten Hollanda İçişleri Bakanı Piet Hein Donner, Yurtdışı Uyum Sınavları’nın 16 Ağustos’tan itibaren Türkler için geçerli olmadığını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!