Uyum meclisi için oy kullanın

Güncelleme Tarihi:

Uyum meclisi için oy kullanın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2010 12:36

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde 7 Şubat'ta yapılacak uyum meclisi seçimlerine girecek olan Köln Listesi adaylarını tanıttı.

Haberin Devamı

Ezgi Center'de yapılan kahvaltılı toplantıya yaklaşık 500 kişi katıldı. Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters (SPD) toplantıda tüm göçmenleri uyum meclisi seçimlerine katılmaya çağırdı. Roters, “Bu listede tanıdığım, güvendiğim ve uyum konusunda iş yapacak arkadaşlar var” diyerek Köln Listesi'ne destek verdi.


Oy kullanabilirsiniz
Listenin ilk sırasında yer alan Malik Karaman ise, “2005 yılından sonra Alman vatandaşlığına geçmiş göçmen kökenliler de uyum meclisi seçimlerinde oy kullanabilirler. Ancak bunların kendilerini seçim kütüklerine kaydettirmeleri gerekiyor. Herkesi oy kullanmaya çağırıyorum. Uyum meclisinde ne kadar Türk kökenli üye olursa Türkler lehine kararların alınması o kadar kolay olur” şeklinde konuştu.


Köln listesi şu adaylardan oluşuyor: Malik Karaman, Yeliz Karadeli-Yaşar, Ebru Çoban, Hasan Ateş, Ahmet Altınova, Ekrem Ceylan, Ayfer Göğercin, Kaan Öfkeli, Serpil Deniz, Zafer Özilhan, Fazıl Bay, Zeynep Kaplıca, Turgut Demir, Zeynep Öner, Canan Durdu, Ebru Koşucu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!