Uyum Konseyi yeniden seçildi

Güncelleme Tarihi:

Uyum Konseyi yeniden seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 16:26

BERLİN'de geçtiğimiz yıl yapılan Uyum Konseyi seçimlerinde usulsüzlük yapıldığının ortaya çıkmasından sonra önceki gün yenilenen seçimlerde Berlin Uyum Konseyi üyeleri belirlendi.

Haberin Devamı

Uyum Konseyi'ne seçilen 7 üye, Berlin'de temsil edilen yaklaşık 159 göçmen derneğin geldikleri ülkelerin coğrafi bölgelere göre dağılımına göre belirlendi.

Buna göre Türkiye kökenli göçmen derneklerini temsilen Pınar Çetin, Konsey üyeliğine seçildi. Orta ve uzak doğu ile Pakistan ve Hindistan bölgesi adına ise Azamat Damir konseye girdi. Bölgeler üstü bağımsız kategoride ise Mustafa Özdemir konseye seçilen isim oldu.

Schöneberg belediye binasında yapılan genel kurula Berlin Eyaleti Çalışma ve uyum senatörlüğü Müsteşarı Farhad Dilmaghani de katıldı. Göçmen dernekleri temsilen 7 kişinin yer aldığı Eyalet Uyum Konseyi'ne seçilebilmek için 59 aday yarıştı.

Uyum Konseyi genel kuruluna haziran ayında görevini bırakacağını açıklayan Berlin Senatosu Yabancılar Danışmanı Günther Piening başkanlık yaptı. Berlin'de ilk kez 2003 yılında hayata geçirilen Uyum Konseyi, uyum politikaları konusunda senatoya tavsiyelerde bulunuyor.

Uyum konseyinde göçmen derneklerinin temsilcilerinin yanısıra, farklı senatörlüklerdeki müsteşarlar ve belediye temsilcileri de yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!