Uyum için ortak projlere imza

Güncelleme Tarihi:

Uyum için ortak projlere imza
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 16:47

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Teşkilatı Türk kökenli bakan Aygül Özkan'ı ziyaret etti. Ziyarette, uyumla ilgili ortak projelerin geliştirileceği bildirildi.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya Eyaleti Sosyal, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Teşkilatını kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen buluşmaya DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Teşkilat Başkanı Dr. Ali İhsan Ünlü, ikinci Başkan Cihan Öztorun, Genel Sekreter Birol Demir, Bölge Sorumlusu Yusuf Ekiz, Eyalet Birliği Gençlik Başkanı Emine Oğuz ile Sekreter Nazlı Pehlivan katıldı. Misafirlerini kapıda danışmanları ve uyum sorumlusu Honey Dehimi ile birlikte karşılayan Bakan Özkan, ziyaretin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.
Yaklaşık iki saat süren görüşmede DİTİB'in yaptığı faaliyetler, Müslüman cemaatlerin sorunları ve İslam Din Dersleri görüşüldü.


Sizinle gurur duyuyoruz
Dr. Ali İhsan Ünlü Almanya'da bir Türk kökenli bakanın olmasının kendilerini mutlu ettiğini, gururlandırdığını söyledi. Aygül Özkan'ın bakanlığıyla ilgili konulara hakim olduğunu anlatan Ünlü, "Sayın bakana 'Hayırlı olsun' demeye gittik. Kendisiyle uzun uzun sohbet ettik. Sorunlarımızı anlatıp görüş alışverişinde bulunduk. Aygül Özkan'la gurur duyduk. Almanya'da bir ilki başardı. Bundan sonra gelecek Türk kökenli bakanlara da yol açtı. Sorunlarımızla yakından ilgilenip gerekenin yapılması için elinden geleni yapacağını söyledi. Kendisinin de bizden bazı talepleri oldu. Sayın bakanla özellikle uyum konusunda ileriki aylarda ortak projelere imza atmayı düşünüyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!