Uyum için diyalog şart

Güncelleme Tarihi:

Uyum için diyalog şart
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2006 00:00

Almanya´da Hessen Eyaleti Sosyal Bakanı Silke Lautenschlaeger, eyalet hükümeti olarak hedeflerinin başarılı bir entegrasyonu sağlamak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Almanya´nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Neu İsenburg´da Türk-Alman Sağlık Vakfı ile Konrad Adenauer Vakfı´nın ortaklaşa düzenlediği \"Göçmenlerin ekonomik potansiyel faktörünün kullanılması\" konulu panelde konuşan Hessen Eyaleti Sosyal Bakanı Silke Lautenschlaeger, başarılı uyum için iki tarafın da birbiriyle konuşup ortayı bulması gerektiğini söyledi.

\"Bunun için ilk etapta konuşma dili olan Almanca´nın öğrenilmesi şarttır. Bu amaçla yaptığımız çalışmalarda iyi bir yol katettik\" diyen Lautenschlaeger, Hürriyet Gazetesi´nin düzenlediği \"Aile içi şiddet\" kampanyasına destek verdiklerini belirterek, \"Hürriyet´in yaptığı bu kampanya nedeniyle tebrik ediyor, yetkililere teşekkür ediyorum\" dedi.

Göçmenlerden faydalanın

Türk-Alman Sağlık Vakfı ile yıllardan beri başarılı çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Sosyal İşler Bakanı Lautenschlaeger, katılımcıların dilek ve isteklerinden faydalanma yoluna gideceğini söyledi.

Frankfurt Başkonsolosluğu´nda görevli Muavin Konsolos Umut Acar´ın da hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan Avrupa Türk Turizm Dernekleri Başkanı Hüseyin Baraner, Almanya´da çok sayıda işveren bulunduğuna dikkat çekerek, \"Başta Türk işverenler olmak üzere göçmenlerin ekonomik potansiyelinden eyalet hükümetlerinin faydalanma yoluna gitmesi gerekir\" dedi.

DİTİB adına konuşan Hüseyin Kurt da, \"Biz DİTİB olarak bünyemizdeki cami ve derneklerde kadın hakları ve töre cinayetleri konusunda Alman hükümetine destek olmak için hazırız\" şeklinde konuştu.

İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!