Uyum faturası 15 milyar Euro

Güncelleme Tarihi:

Uyum faturası 15 milyar Euro
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2011 16:43

Bakan Bilkay Öney, doğru ve etkin uyumpolitikaları ile devletin yılda 15 milyar Euro tasarrufedebileceğini söyledi. “Uyum çalışmaları bir takımoyunu” diyen bakan Bİlkay Öney, “Herkesin iyioynaması lazım. O zaman herkes kazanır” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney, Mannheim Türk İşverenler Derneği üyelerini kabul etti. kabule, derneğin kurucu üyesi ve onur başkanı Baktat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, başkan İlker Polat, başkan yardımcısı Meral Korkmaz, genel sekreter Oyak Anker Bank Müdürü Zeynep Doğrucan katıldı.

Yöneticiler yetiştireceğiz
Bakan Öney’i yeni görevinden dolayı kutlayan Baklan, “Almanya’da ikinci Türk kökenli bakanın eyaletimizde olması gurur verici bir olay” dedi. Baktat’ın sosyal projeleri hakkında bilgi veren Baklan, “Kurduğumuz Baktat Eğitim Köprüsü Derneği Türkiye’de 500 okula yardım etti. Bilgisayar götürdü. Pek çok okulda öğrencilere ders aracı ve giysi yardımında bulunuyoruz. Mannheim’daki özel ekonomi yüksek okulunda okuyan öğrencilere maddi destek vereceğiz. Almanya’daki üniversitlerde yöneticilik eğitimi alan Türk kökenli öğrenci sayısı yetersiz. Oysa bizim gibi Türk şirketlerinin eğitilmiş kalifiye eleman ihtiyacı yüksek” şeklinde konuştu.

Çalışanın maliyeti olmaz
Almanya’da 100 bin kalifiye insan açığı olduğunu, ileriki yıllarda bu ihtiyacın daha da artacağını kaydeden Bakan Bilkay Öney de, “Bu açığı gidermek için yabancı gençleri eğitmek, yatırım yapmak zorundayız. Her yıl uyum sağlanamadığı için sosyal yardım alanların devlete maliyeti 15 milyar Euro. Oysa başarılı uyum çalışmalarıyla insanlar iyi yetişir, iyi eğitilir, iyi işlerde çalışıp iyi vergi öderlerse devlete maliyetleri olmaz. Uyum çalışmaları bir takım oyunu. Herkesin iyi oynaması lazım. O zaman herkes kazanır” dedi. Mannheim işadamları derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi veren İlker Polat, derneğe kayıtlı 1300 Türk işveren olduğunu ve yabancılara ait yıllık cironun yüzde 70’ini Türk işverenlerin yaptığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!