Uyum bakanıyla "Türk" polemiği

Güncelleme Tarihi:

Uyum bakanıyla Türk polemiği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 00:14

Danimarka’da Uyum Bakanlığı tarafından, verilen uyum ödülleri törenine Türk kökenli Hanım Özcan ile Uyum Bakanı Anette Vilhelmsen’in diyalogu damga vurdu. Özcan, “Bizi Danimarkalı değil Türk olarak kabul edin” deyince Bakan “Ülkemizde yaşayan göçmenleri Danimarkalı görüyoruz” şeklinde yanıt verdi

Haberin Devamı

5 ayrı dalda ve iki özel ödülün verileceği tören, Kopenhag’daki Bremen Tiyatro binasında gerçekleştirildi. 2013 yılının uyum ödüllerine, ‘Yılın Annesi’ dalında Helene Hakizimana, ‘En İyi Gönüllü Dernek’ dalında Spillerforening, ‘En İyi Belediye’ (kamu kuruluşu) dalında Ringköbing-Skjern Belediyesi, ‘En İyi Çalışan’ dalında Knud Eschen, ‘En İyi İş Yeri’ dalında Jobindex layık görüldü.

Göçmenlere yardımlarından dolayı ‘Yılın Çalışanı’ seçilen Knud Eschen’in ödülünü Yabancılar Bakanlığı Uyum Komitesi Başkan Yardımcısı Bayram Yüksel verdi. Ödül töreninde Bakan Anette Vilhelmsen 5 dal dışında iki özel ödül verdi. Özel ödüllerden biri Yeni Danimarkalılar Derneği’ne diğeri ise 3F sendikasına verildi.

Uyum, Sosyal ve Çocuk Bakanı Anette Vilhelmsen, ödül alan kurum ve kişilerin göçmenlere yönelik çok değerli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu arada davetliler arasında bulunan Hanım Özcan söz alarak son dönemde göçmen, yabancı gibi terimler yerine kullanılan “Yeni Danimarkalı” ifadesine tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

Özcan, “Ben ‘Yeni Danimarkalı’ olarak anılmak istemiyorum. Ben Türk’üm ve Türk kalacağım. Bizi ülkenize kabul ederken Türk olarak kabul edin” dedi.

Vilhelmsen Hanım Özcan’ın sözlerine şöyle cevap verdi: “Biz ülkemizde yaşamaya karar veren tüm göçmenleri Danimarkalı olarak kabul ediyoruz ve bizden ayrı görmüyoruz. Kendini Danimarkalı gibi görüp görmeme kararı sana kalmış bir şey.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!