Uymayanların oturumu kısıtlansın

Güncelleme Tarihi:

Uymayanların oturumu kısıtlansın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2010 14:04

HESSEN Eyaleti CDU milletvekili İsmail Tipi, polis ve resmi dairelerde göçmen kotası geirilmesine karşı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Tipi, "Bu uyuma ve kaynaşmaya katkı sağlamaz. Aksine yeni gerginliklere yol açar. 40 - 50 yıldır Almanya'da yaşayan göçmenlerin büyük bir kısmı, haklarını arayabilecek yeterlilikteler ve Almanya'da yaşayanlarla eşit hak talebinde bulunabilecek durumdalar" dedi. Milletvekili Tipi, uyum karşıtı olanlara yaptırımlar getirilmesini desteklediğini belirterek bu konu hakkında da, "Bunu sosyal yardımlarda yapılan kısıtlamalarla değil, oturumlarının kısıtlanması ile gerçekleştirmek gerekir. Bakın o zaman dil kursları nasıl dolar" dedi.

ALMANCA'YA DİKKAT EDİLMELİ
Alman Haber Ajansı DPA'ya konuşan Tipi, iyi eğitim görmüş göçmenlerin Almanya'ya çekilebilmesi için şans tanınması gereğine de işaret ederek, "Alman dilini bilen, eğitimli, Almanya'nın kültürünü tanıyan insanlar Almanya'ya gelmeli" diye görüş bildirdi. Evlilik yolu ile az eğitimli kadın ve erkeklerin Almana'ya geldiğine işaret eden Tipi, "Devlet Almanca bilgisi olup olmadığına dikkat etmeli. Almanya'ya gelen hiçbir kadın 40 metrekare Almanya ile sınırlandırılmamalı" dedi. İslam dinini Hıristiyan ve Musevi dinleri ile yoğrulmuş Alman kültürü içinde görmediğini belirten Tipi, "İslam Almanya'nın bir parçası, çünkü bu dine ait insanlar burada yaşıyor. Almanya'da müslümanların inançlarını yerine getirememeleri için bir engel yok. Serbestçe yerine getirebiliyorlar" diye konuştu.

ZİRVEDE GÖRÜŞÜLDÜ
İsmail Tipi imamların Almanya'da yetiştirilmesine temkinli baktığını belirterek, "Önemli olan okullarda din dersleri için öğretmenlerin yetiştirilmesidir" dedi. Berlin'de düzenlenen uyum zirvesinde Almanya Müslümanlar Konseyi tarafından Başbakan Angela Merkel'e kamu kuruluşlarında göçmenler için bir kota getirilmesi teklifi yapılmıştı. Başbakan Merkel, uyumun anahtarı olarak dil bilgisi ve uyum kurslarının önemine dikkat çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!