Üyeler ‘süresiz grev’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Üyeler ‘süresiz grev’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2023 10:27

Tren makinistleri sendikası GDL’nin Deutsche Bahn ile yaşanan ücret anlaşmazlığında süresiz grev çağrısı yapılabilmesi için başlattığı oylamada üyelere süresiz greve yeşil ışık yakarak sendika yönetimine yetki verdi. GDL tarafından Frankfurt am Main’da yapılan açıklamaya göre, yapılan oylamada oy kullanan üyelerin yaklaşık yüzde 97’si grev kararını destekledi. Bu karar 8 Ocak’tan itibaren alıncak grev kararlarında etkili olacak. GDL Noel nedeniyle bu tarihe kadar grev yapılmayacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

GDL patronu Claus Weselsky, “Genel olarak, demiryolu şirketlerinin üyelerinin gerçekte ne istediğine dair mükemmel bir hissiyatımız var. Çok açık bir şekilde söyleyeyim, grev yapmak istiyorlar ve işverenleriyle anlaşmak istiyorlar. İşveren ise bizimle çalışma saatlerinin azaltılması konusunda pazarlık yapmaya hazır değil” dedi. Grev oylamasına katılım, katılımcı şirketler genelinde yüzde 70’in üzerinde gerçekleşti. Weselsky, mevcut ‘Noel barışı’ sırasında herhangi bir grev olmayacağını bir kez daha teyit etti. Yeni yılda ise grevlerin yılbaşından kısa bir süre sonra yapılması öngörülürken, Weselsky olası tarih olarak 8 Ocak’ı işaret etti. GDL patronu “Her zaman olduğu gibi şirket çalışanlarını ve kamuoyunu zamanında bilgilendireceğiz” dedi.

Üyeler ‘süresiz grev’ dedi
‘DAHA GÜÇLÜ VE DAHA UZUN OLACAK’
Prensip olarak, bir oylamanın ardından yapılan grevler herhangi bir zaman sınırlamasına tabi değil. Weselsky, “Şimdiye kadarki uyarı grevlerinin sadece çok küçük bir umut ışığı olduğunu varsayabilirsiniz. Gelecek yapılacak olan daha güçlü ve daha uzun olacaktır. Demiryolu müşterilerini daha zor günler bekliyor” diye konuştu. Weselsky doğrudan süresiz grevler hakkında bilgi vermedi, ancak oylamanın sonucu bu artık mümkün gözüküyor. Önceki toplu pazarlık turlarında birkaç gün süren grevler gerçekleştirilmişti. GDL 2021 yılında beş gün, 2015 yılında ise altı gün boyunca greve gitmişti. Bu nedenle ocak ayından itibaren bu uzunlukta grev olması ihtimali yüksek gözüküyor. Şu ana kadar GDL, mevcut ücret anlaşmazlığında yolcu taşımacılığında en fazla 24 saatlik uyarı grevleri yapılması çağrısında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!