Uyanık müdür oyunu bozdu

Güncelleme Tarihi:

Uyanık müdür oyunu bozdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 14:09

Duisburg’da yaşayan evli ve üç çocuk babası Yavuz Dönmez’e ait bilgileri telefonda alan dolandırıcılar, akıl almaz bir yöntemle bankadaki paralarını çekmek istediler. Ancak uyanıkların planı dikkatli banka müdürüne takıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Duisburg kentinde yaşayan esnaf Yavuz Dönmez dolandırıcıların tuzağından dikkatli banka müdürünün sayesinde son anda kurtuldu. Kendini Yüksek Seçim Kurulu’nda görevli olarak tanıtan birinin sorularını telefonda yanıtlayan 44 yaşındaki Dönmez, tüm kişisel bilgilerini telefonda arayan kişiye verdi. Yavuz Dönmez'in cep telefonunu arayan dolandırıcı, Türkiye'de yapılacak bir sonraki seçimlere katılabilmesi için bazı bilgilere gereksinimleri olduğunu belirterek, kimlik bilgilerini sordu. Arayan kişiye inanan Dönmez kendine yöneltilen tüm soruları yanıtlayarak, bilgilerini dolandırıcılara verdi.

Kaza yaptım, para gönderin
Ancak Dönmez, bu olaydan bir gün sonra bankaya işlem yaptırmak üzere gidince müthiş bir tuzağa düşürülmek istendiğini anladı. Gişe memuru Dönmez'in acilen şube müdürüyle görüşmesi gerektiğini söyledi. Dönmez de yakından tanıdığı banka müdürünün odasına gitti. Alman müdür, Dönmez adına birilerinin Türkiye'den kendilerine telefon ettiğini, kaza yaptığını, hastanede yattığını ve hesabından 5 bin Euro çekerek acilen Türkiye'ye gönderilmesini istediğini söyledi. Banka görevlilerinin imzalı bir yazı ve kimliğin fotokopisini talep ettiğini belirten müdür, bunun üzerine faksla gelen tüm bilgilerin doğru olduğunu ancak kimlikteki fotoğrafı tanıyamadığı için parayı göndermediğini belirtti.

Müdür anladı
Yaşadıklarına inanamadığını söyleyen Dönmez, "Sahte kimlik düzenlemişler. Ama uzun süredir tanıdığım banka müdürü durumdan kuşkulanmış. Tesadüfen ertesi gün bankaya gittim. Müdür şakayla karışık 'Döndünüz demek, geçmiş olsun' diye takıldı. Sonra olanları anlattı. Kendisine teşekkür ettim. Akıl almaz bir oyun. Kimseye güvenilmeyecekmiş. Banka müdürü telefonla kimseye kimlik bilgilerinin verilmemesi gerektiğini ve sürekli dekontları kontrol etmenin yararlı olduğunu söyledi. Banka telefon numarasını tespit edip hukuki girişim başlatacakmış. Siz siz olun kimseye bilgilerinizi vermeyin" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!