Üvey kızına tecavüzle suçlanan adam DNA testi istedi

Güncelleme Tarihi:

Üvey kızına tecavüzle suçlanan adam DNA testi istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2015 16:30

Paraguay’da 10 yaşındaki üvey kızına tecaüz edip hamile bırakmakla suçlanan ve 15 gün süren bir insan avının ardından tutuklanan Benitez Zarate (42), “suçsuzum” dedi ve bebeğe DNA testi yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

Pazar günü Caazapa şehrinde tutuklandıktan sonra elleri kelepçeli bir şekilde basının karşısına çıkartılan Zarate “Ona elimi sürmedim” dedi.

MİDESİ AĞRIYINCA ANLAŞILMIŞTI

Zarate’nin üvey kızı “Mide krampları yaşadığı” gerekçesi ile annesi tarafından hastaneye götürülmüş ve burada doktorlar küçük kızın 21 haftalık hamile olduğunu fark ederek durumu polise bildirmişti.

Paraguay’da ensest ve tecavüz vakalarında bile kürtaja izin verilmediği için şu anda 5 aylık hamile olan ve hamileliği keşfedildiğinde sadece 34 kg ağırlığında olan küçük kız bir “genç anneler evine” gönderilmiş ve annesi tecavüze göz umduğu gerekçesi ile tutuklanmış, üvey babası hakkında da arama emri çıkarılmıştı.

Zarate tecavüzden suçlu bulunursa 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Uluslararası Af Örgütü, küçük kıza kürtaj yapılmasına izin vermesi için Paraguay hükümetine çağrıda bulundu.

Örgüt yetkilileri “Küçük bir kızı istemediği bir hamileliği sürdürmeye zorlamanın psikolojik ve fiziksel etkileri işkenceye eşdeğerdir. Paraguaylı yetkililer bu tecavüz kurbanı daha fazla eziyet çekmeye zorlanırken rahatça oturamaz. Hamileliği sürdürmenin bu çocuğun sağlığına büyük zararı olacaktır” dedi.

Ancak yerel yetkililer Katolik Kilisesi’nin de desteğiyle ilerlemiş olan hamileliği sonlandırmaya direniyor.

Resmi istatistiklere göre 2014 yılında Paraguay’da 10-14 yaş arası 680 kız çocuğu doğum yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!