Usta aşçıyı örnek alın

Güncelleme Tarihi:

Usta aşçıyı örnek alın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 20:18

Hamburg'un en ünlü restoranları arasında bulunan Le Canard Nouveau'nun usta aşçısı Ali Güngörmüş, Hamburg Senato ve Belediye Başkanı Ole von Beust ile katıldığı etkinlikte gençlere örnek gösterildi.

Haberin Devamı

HAMBURG’un en iyi restoranları arasında bulunan ünlü Le Canard Nouveau'nun işleticisi aşçı Ali Güngörmüş ve Hamburg Senato ve Belediye Başkanı Ole von Beust Altona semtinde düzenlenen etkinlikte gençlerle buluştular. A

Avrupa’nın en eski ve tanınmış restoran-gezi rehberi Michelin Guide’da yer alan usta aşçı Ali Güngörmüş'ün gençlere "Örnek" olarak gösterildiği etkinlikte "Mutlaka meslek sahibi olun" mesajı verildi. Başkan Ole von Beust, „Okulda ve daha sonra meslekte başarının anahtarı iyi Almanca bilmektir. Sunulan imkanlardan faydalanın. Hiç kimse okulu diplomasız terk etmesin. 2 yıl önce kamu dairelerinde bin göçmen kökenli gence meslek eğitim kampanyası başlattık. Bu sayede kamuda göçmen kökenli personel yüzde 3 civarındayken yüzde 15'şe yükseldi. Hedef yüzde 25" dedi.

Hedefinizi belirleyin

Yaptığı çalışmalarla gençlere örnek gösterilen usta aşçı Ali Güngörmüş ise „Bir gün aşçılık üzerine staj yaptım. Peşinden meslek eğitim yeri buldum ve çalışmaya başladım. Aşçılığı çok sevdim ve kendi kendime hep hedefler koydum. Örneğin 25 yaşıma gelince iyi bir aşçı ve en geç 30 yaşımda da kendi restoranını işletmek istiyordum. 31 yaşındayım ve büyük ölçüde hedeflerime ulaştım. Bunun için çok çalıştım" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!