USB Stick zulmü

Güncelleme Tarihi:

USB Stick zulmü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 19:01

Bulgaristan'ın kısa süre öce sınır kapılarında uygulamaya koyduğu USP Stick uygulaması izincileri bunaltıyor.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği üyesi olan Bulgaristan’ın kısa süre öce sınır kapılarında uygulamaya koyduğu USP Stick uygulaması izincileri bunaltıyor. Uygulama yüzünden aşırı yığılmaların yaşandığı sınır kapılarında saatlerce bekleme zorunda kalan Avrupalı Türkler, USP Stick uygulamasına isyan ediyor.

Dört haftalık izin tatillerini eşi Emine (53)ve oğlu Latif (29) ile birlikte memleketleri Aksaray’da geçirdiğini söyleyen baba Hüseyin Güzel (57), Avusturya’nın Neu Stadt kasabasına yaptıkları dönüş yolculuğunda, Kapıkule sınır kapısında 13 saat bekleyerek, tam bir Bulgar zulmü yaşadığını söyledi.

Güzel, isyanını sert sözlerle dile getirirken yaptığı açıklamsında 'Vatan hasretini giderelim dedik, Bulgar zulmüne takıldık. Sınır kapısında oluşan uzun kuyruklar yüzünden tam 13 saat bekledik. Bekleme nedenimiz Bulgar sınır kapsında yapılan yeni USP Stick uygulamasından kaynaklanıyor. Bu uygulama işlemleri hızlandıracağına, daha da yavaşlatıyor. Acaba bunu yetkililer görmüyor mu? Avrupa Birliği üyesi olan böyle bir ülkede yapılan anlamsız uygulamaya kimler dur diyecek ' diyerek tepkisini dile getirmeye çalıştı.

Bulgaristan sınır kapılarında kısa süre önce uygulamaya konulan USP Stick’ler her araç sürücüsüne veriliyor. Yolcuların ve araç bilgilerinin içinde depolandığı USP Stick’ler sınır kapılarında işlem yapılan her gişe görevlisine verilip, son gişeye teslim ediliyor. Gümrük kapılarında ki işlemleri daha da yavaşlatan USP Stick’ler bozulduğunda ise sorumluluk vatandaşlara yüklenip, işlemlerin yeniden yapılması için yolcular, Bulgaristan sınır kapılarındaki ilk gişelere geri gönderiliyor.

USP Stick uygulamasının neden uygulandığı sorularına yanıt vermekten kaçınan Bulgar yetkilileri ise suskunluğunu korumaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!