Unutulmadılar

Güncelleme Tarihi:

Unutulmadılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2006 00:00

Almanya’da neonazilerin 14 yıl önce kundakladığı evde üç yakınını yitiren Arslan Ailesi 23 Kasım 2006 Perşembe günü Mölln’de törenle kaybettikleri akrabalarını anacak.

Haberin Devamı




Arslan Ailesi
Almanya’da neonazilerin 14 yıl önce kundakladığı evde üç yakınını yitiren Arslan Ailesi, 23 Kasım 2006 Perşembe günü Mölln’de törenle ölen yakınlarını anacaklar. Mölln kentinde neonazi Lars Christiansen ve Michael Peters tarafından kundaklanan iki evden birisi olan Mühlenstrasse 9 adresindeki evde annesi Bahide Arslan (51), kızı Yeliz Arslan (10) ve yeğeni Ayşe Yılmaz’ı (14) kaybeden Faruk Arslan (42), acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Olayın unutturulmak istendiğini ifade eden Faruk Arslan, "Mölln’de bize kimse sahip çıkmadı. Mölln artık eskisi gibi bizim içimizde değil. Fakat kaybettiğimiz yakınlarımızı hiç bir zaman unutmayacağız. Biz altı yıldır Hamburg’da yaşıyoruz. Burada çocuklarımız büyüdüler ve onları topluma en faydalı şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yetkililer suskun




Yeliz Arslan
Faruk Arslan, "Burada acı bir vahşet yaşandı. Şu ana kadar Mölln’de bir dernek, anma töreni düzenleyeceğini bildirdi ve bize de davetiye gönderdi. Oysa bizim Türk konsolosluğu temsilcilerinden bir çıt bile çıkmadı. Bu acı bizim acımız Mölln’ün değil. Biz 23 Kasım 2006 tarihinde ailecek gideceğiz ve olayın meydana geldiği yerde duamızı yapıp Hamburg’a geri döneceğiz. Mölln’deki derneğin yaptığı törene katılmayacağız" dedi.

Vahşetten ağır yaralı olarak kurtulan Havva Arslan (41), kızı Yeliz, kayınvalidesi Bahide ve yeğeni Ayşe Yılmaz’ın feci ölümlerinden sonra Mölln’de uzun yıllar daha yaşadıklarını kaydetti. Havva Arslan, "Nasıl uzun yıllar daha Mölln’de yaşadığımıza şimdi bir anlam veremiyorum. Keşke Hamburg’a o zamanlar taşınşaydık. O dönemler bütün acımı ve olumsuzlukları içime attım. Şimdi vücudumda kırıklar iyileşti ama psikolojik olarak hala hepimiz farklı pedagoglara gidiyoruz. Yaşadığımız sürece acımız bitmeyecek" dedi.

Kundakçıdan biri hapiste




Bahide Arslan
Mölln’de Michael Peters ve Lars Christiansen 23 Kasım 1992’de saat 00.01’de önce Ratzeburger Stasse’de sadece Türkler’in oturduğu bir binayı kundaklamış, birkaç dakika sonra da Mühlenstrasse 9 numaradaki Arslan Ailesi’nin oturduğu evi kundakladıktan sonra itfaiyeye telefon açıp "Heil Hitler" demişlerdi.

Dünyada o dönemin Almanya’sının çirkin yüzünün sembolü haline gelen Mölln vahşetinde üç vatandaşımız hayatını yitirmiş ve 38’i de yaralanmıştı. Yakalanan neonazilerden 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Christiansen 4 yıl önce şartlı serbest bırakılırken, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Peters ise halen Lübeck’te cezaevinde cezasını çekmekte.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!