Unutulan şiddet kurbanları anılacak

Güncelleme Tarihi:

Unutulan şiddet kurbanları anılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2010 14:39

Dazlaklar tarafından dövülen ve üç gün komada kaldıktan sonra, 24 Aralık 1985'de yaşamını yitiren Ramazan Avcı'nın anılması için inisiyatif başlatıldı. Avcı, O dönemde başını Prof. Dr. Hakkı Keskin'in çektiği ve bugün adı Almanya Türk Toplumu (TGD) olan sivil toplum örgütünün kuruluş nedeni olan ırkçı cinayetin 25. yılında bir gösteriyle anılacak.


ALMANYA'
DA Mölln ve Solingen vahşetleri öncesi enbüyük yankı uyandıran ve göçmenlerin örgütlenmesinde önemli rol oynayan, ancak daha sonra unutulan Ramazan Avcı katledilişinin 25. yılında büyük bir gösteriyle anılması için inisiyatif başlatıldı. 21 Aralık 1985'de Hamburg'un Landwehr Tren İstasyonu önünde iki arkadaşıyla otobüs beklerken yandaki birahaneden çıkan 30 kadar dazlak tarafından beysbol sopalarıyla komalık edilen inşaat işçisi Ramazan Avcı, komadan uyanmadan 24 Aralık gecesi ölmüştü.

KURULUŞ NEDENİ
Tüm Almanya'da infial uyandıran saldırıdan sonra, ayrımcılga karşı cephe almak için Sol Parti eski Federal Parlamento Milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keskin'in başını çektiği, farklı görüşlerdeki dernekler Türkiye Göçmenler Birliği (TGB) adı altındaki çatı kuruluşta biraya gelmişlerdi. TGB daha sonra Almanya Türk Toplumu (TGD) almış ve Keskin'in milletvekili olmasından sonra merkezi Hamburg'dan Berlin'e taşınmıştı.

YILLARCA ANILMADI
1985'i izleyen ilk yıllarda anılan Ramazan Avcı daha sonra tamamen unutuldu. Aradan neredeyse 25 yıl geçtikten sonra avukat Ünal Zeran, dört gün önce anılan Mölln kurbanlarının haberlerini okurken Avcı'nın tamamen unutulduğunu ve vahşetin 25. yıldönümünde anılması gerektiğini internet platformu Hamburgerler'de gündeme getirdi. Fikir çok çabuk tüm kesimlerden destek buldu ve internette hızla yayıldı. Bu nedenle Ramazan Avcı ve diğer tüm ırkçı şiddet kurbanları anmak üzere 24 Aralık'ta kapsamlı bir gösteri konusunda hem fikir sağlandı. İnisiyatif bunun hazırlığı için çalışmalara başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!