Ünlü terzi Ayhan Apaydın, Alman Rundschau Dergisi’nde

Güncelleme Tarihi:

Ünlü terzi Ayhan Apaydın, Alman Rundschau Dergisi’nde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 13:25

Modacılara ve terzilere, erkek modası ile biçki ve kesim tekniklerinin aktarıldığı Alman Rundschau Dergisi, 1979’da dünya birincisi olan Türk terzi Ayhan Apaydın’la ilgili övücü yazıya yer verdi.

Haberin Devamı

DERGİNİN tanıtım sayfasındaki Rusya’dan Arjantin’e, Finlandiya’dan Güney Afrika’ya kadar ünlü terzilerin tanıştırılmasının istendiği belirtilen bölümde, 1969’da Avrupa’ya gelerek sayısız ödül alan ve 1984’te ülkesine dönen Ayhan Apaydın’dan söz edildi. Apaydın’la ilgili, “Bir gün Türk terzilerini de dünya terziler kurumuna taşımak istemektedir” denilen yazıda, Apaydın’ın mesleki başarısı şöyle anlatıldı:
“Tanıştırmaya, 75 yaşını kutlayan İstanbul’daki meslektaşımızdan başlıyoruz. O Ayhan Apaydın’dır. 15 sene Almanya’da Leo Hanf Und Werner Losberg atölyesinde çalıştığı zamanı çok güzel anıyor. Çünkü İstanbul’daki başarılı iş hayatının alt yapısını orda yapmıştı. Federal Kongre Münih Giyim Derneği 1979’da gösterdiği başarısından dolayı üyeliğe kabul etmiş, usta diploması almıştır. 35 yıldır asillere layık atölyesinde kendi müşterilerine hizmet vermektedir. Onun bu iş kalitesi takdir edilmektedir.”

Haberin Devamı

Ünlü terzi Ayhan Apaydın, Alman Rundschau Dergisi’nde

ÇIRAKLIKTAN DÜNYA BİRİNCİLİĞİNE
Mesleğe Malatya’da çırak olarak başlayan Ayhan Apaydın, Düsseldorf Moda Akademisi’ni birincilikle bitirdi. Almanya’da smokin, frak ve klasik takım elbise dallarında ödüller alan Apaydın, 1975’te Roma’daki ‘Enternasyonal Moda Yarışması’nda ‘Avrupa’nın En İyi Terzisi’ ilan edildi. ‘18’inci Dünya Moda Kongresi’nde, 1979’da diktiği kıyafeti kendisi sunan Apaydın, ‘Altın Kupa’ (Wander Pokal) ödülü de aldı. Dünya birinciliği elde eden Türk terzi, Almanya’nın yüksek tirajlı gazetesi Bild tarafından 1981’de ‘Yılın Tarihe Geçen İnsanlar Sütunu’na alındı. Apaydın, aynı yıl ‘Almanya’nın En İyi Modacısı’ unvanını da kazandı. Ayhan Apaydın, ısmarlama erkek giyimde özgün iğnesi ve çizgilerinin yanı sıra özel koleksiyonlardaki kumaşlarını 1984’ten sonra İstanbul’da kurduğu atölyede müşterilerinin beğenisine sundu. Apaydın, bu tarihten sonra katıldığı kongrelerdeki sunumlarda Türk bayrağını taşıyarak podyuma çıkmaya başladı.

BAKMADAN GEÇME!