Üniversiteli sayısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli sayısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2013 11:41

Almanya’da üniversiteye giden öğrenci sayısı hızla artıyor.

Haberin Devamı

Kassel Üniversitesi Rektörü ve Hessen Üniversiteler Komitesi sözcüsü Rolf- Dieter Postlep, 2025 yılına kadar üniversiteye başlayan öğrenci sayısında bir düşüş yaşanmayacağını belirterek, hükümetten eğitim için yüksek miktarda ödenek talep etti. Liseye giden öğrenci sayısının iki katına çıkması ve çalışan insanların eğitimlerine devam etmesinin bu durumu etkilediğini ifade eden Postlep,

“Eğitim alanına önümüzdeki yıllarda daha çok önem verilmesi gerekiyor. Eksikliklerin geçici olarak üzerini kapatmak çözüm değil. Uzun vadeli bir perspektifle personel ve bina ihtiyaçları giderilmeli” dedi. Bir öğrencinin aylık masrafının yaklaşık bin Euro olduğunu vurgulayan Postlep, “Öğrenciler makul fiyatlı ikamet alanı bulmakta zorlanıyor. Hessen Eyaleti’ndeki üniversite öğrencisi sayısı 215 bin. 2005 yılına oranla bu rakam yüzde 32 artmış durumda” diye konuştu.

Türkiye eğitimde yükselişte

İKTİSADİ Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) 2020 yılı tahminlerine göre Türkiye’de artan nüfusa paralel olarak üniversiteye gidenlerin sayısı da yükselecek. Türkiye’de yaklaşık 100 devlet üniversitesi 70’in üzerinde de vakıf üniversite bulunuyor. Buna göre önümüzdeki 7 yıl içinde ülkedeki üniversite öğrenci sayısı da yüzde 81 artacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!