Üniversiteli oldular

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli oldular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2008 12:03

TÜDESB'in hazırlık kursuna giderek Yurt Dışında çalışanların çocukları için yüksek öğrenim sınavını kazanan Berlinli öğrencilerden bir kısmı öğrenimlerine Türkiye'de bir kısmı ise Berlin'de devam edecek.

Haberin Devamı

Almanya'da yaşayıp yüksek öğrenimlerini Türkiye'de yapmak isteyen lise öğrencilerinin sayısı giderek artıyor. Bu öğrencilerin bir kısmı ise Türkiye'de üniversiteye kayıtlarını yaptırdıktan sonra yeniden Almanya'ya dönerek, Alman üniversitelerinde öğrenimlerine devam ediyor.
Almanya'da veya diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk öğrenciler, YÖK'ün Türkiye'de üniversiteye girişte, yurt dışında yaşayan Türk öğrencilerine uyguladığı sınavdan yararlanıyor. Kısa adı YÇS olarak bilinen, Yurt Dışında çalışanların çocukları için yüksek öğrenim sınavını kazanan Berlinli öğrenciler, önceki gün, bu sınavlara hazırlık kursu sunan TÜDESB'den sertifika aldı.
Esra Bayram Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Ege Dilan Kısmar Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Finans, Tülay Hanahmetoğlu Anadolu Üniversitesi Zihin Engelliler öğretmenliği, Eda Söyler Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümü, Nur Koçyiğit ise İnönü Üniversitesi Rehberlik ve Danışmanlık bölümünü kazandı.
TÜDESB Yöneticisi Mustafa Şanda, YÇS sınavının 1985 yılından bu yana uygulandığını ancak Avrupa'da yaşayan öğrenci ve ve ileler tarafından son yıllarda keşfedildiğini belirtti. Şanda, 2004 yılında 4, 2005 yılında 12, 2006 yılında 31 ve 2007 yılında ise 41 TÜDESB öğrencisinin Türkiye'deki üniversitelere girmeye hak kazandığını kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!