Üniversiteli gençler ‘Ramazan Çadırı’ açtı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli gençler ‘Ramazan Çadırı’ açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 14:49

Londra’daki dünyaca ünlü üniversitede öğrencilerin katkılarıyla düzenlenen en iyi proje ödülünü alan ‘Ramadan Tent’ project (Ramadan Çadırı projesi) kapsamında organize edilen iftar çadırı, yerli yabancı herkesin uğrak mekanı oldu.

Haberin Devamı

Ailelerinden binlerce kilometre uzakta olan bir grup öğrencinin girişimiyle başlayan proje aralarında BBC News, BBC Radio 4, BBC Arabic, Guardian, Evening Standart gibi uluslararası basında da yer alıyor.

Üniversiteli gençler ‘Ramazan Çadırı’ açtı


SOAS Üniversitesi yakınındaki Malet Street Bahçesi’nde (Gardens) çimlerin üzerinde şeritler halinde kurulan yer sofrasında her milletten insana farklı dünya mutfaklarından tatlar sunuluyor.
Ramazan ruhunu paylaşmak için bu yılda projeye İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da üniversite eğitimi alan Birleşik Krallık Türk Öğrenci Birliği (TUSU), sponsor oldu.

MÜSLÜMAN OLMAYANLAR DA DAVET EDİLİYOR

İftar çadırı kurulması fikrinin sahibi Ömer Salha, annesi Türk, babası Lübnanlı. Londra Afrika ve Doğu Bilimleri Üniversitesi’nde (SOAS) diplomasi doktorası yapan Salha, “Evsizleri ve yoksulları iftara davet etmenin önemine” değindi.

Üniversiteli gençler ‘Ramazan Çadırı’ açtı


Gönüllü ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla her akşam kurulan iftar sofralarında, davetlilerine farklı dünya mutfaklarından tatlar sunmaya devam edileceğini dile getiren Salha, amaçlarının yalnızca Müslümanlara değil herkese Ramazan’ı bir nebze olsun yaşatabilmek olduğunu söyledi.

Gönüllü hizmet veren 35 kişi arasında üniversite öğrencileri Leyla Karayılan (Koordinatör) ve Elif Köroğlu da yer aldı.

Paylaşmanın önemini ve birleştirici gücünü vurgulayan Birleşik Krallık Türk Öğrenci Birliği Başkanı Hüseyin Duran da, bu yıl ‘Ramadan Tent’ projesine 8 gün sponsor olarak iftar sofralarının manevi atmosferini Türk mutfağının eşsiz tatlarıyla renklendirileceğini ifade etti.

Üniversiteli gençler ‘Ramazan Çadırı’ açtı


TÜRK MUTFAĞININ EŞSİZ TATLARI SUNULUYOR

Duran, “Medine’den TUSU tarafından getirilen 100 kg hurma ‘Ramadan Tent’ projesi kapsamında, bu ay boyunca tüm davetlilere ikram edilecektir” dedi.

Ramazanın ilk haftası Türk mutfağının vazgeçilmezleri; lahmacun, ayran ve baklava menüsünü davetlilere ikram eden öğrenci birliği, katılımcılardan olumlu yorumlar aldı.

Gelecek haftalarda iftar sofralarında diğer Türk tatları; içli köfte, Akçaabat köfte, mantı yemeklerini ve sütlaç, tulumba tatlılarını katılımcılarla buluşturmayı hedefleyen üniversiteli öğrenci birliği, Türkiye’de paylaşılan Ramazan sofralarını Londra’ya taşıyor. Duyan herkeste Ramazan ayı heyecanıyla birlikte büyük bir merak uyandıran çadır 30 gün boyunca açık kalacak.

Ramazan ayı boyunca tüm Londralıları, bir araya getiren ve paylaşmanın öneminin vurgulandığı iftar sofraları her akşam, Malet Street Gardens WC1E 6DP adresinde katılımcılarını beklemektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!