”Uluslararası Somuncu Baba Sempozyumu”

Güncelleme Tarihi:

”Uluslararası Somuncu Baba Sempozyumu”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 18:04

”Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu” çerçevesinde, Darendeli mutasavvıflar Somuncu Baba ve Osman Hulusi Ateş dualarla anıldı.

Haberin Devamı

Hacı Bayram Veli’nin hocası olan, ”Somuncu Baba” olarak bilinen ve 14. yüzyıl alimlerinden Şeyh Hamid-i Veli ile yakın tarihin önemli mutasavvıflarından Osman Hulusi Ateş Efendi anısına Hulusi Efendi Vakfı tarafından düzenlenen sempozyum için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen, Malatya’nın Darende ilçesine geldi.

Akademisyenler, Somuncu Baba ve Osman Hulusi Ateş’in kabirlerinin bulunduğu Somuncu Baba Camisi’nin avlusunda düzenlenen anma programına katıldı. Duaların okunduğu programda, Mısırlı hafız Hüseyin Türkan Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. Okunan 2 bin 12 hatmin duasının da yapıldığı programda, tasavvuf musikisi konseri verildi.

Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş, yaptığı konuşmada, maneviyat önderlerinin insanlığı aydınlattığına dikkat çekerek, ”Büyüklerin çağrısına uyanlar, hayatlarında huzur ve refah bulur. Somuncu Baba ve Osman Hulusi Efendi de gerek yaşantıları gerekse topluma fayda sağlayan hizmetleriyle gönüllerde eşsiz bir yer edinmiştir” dedi.

Anma programına, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Nijerya’nın Suriye Büyükelçisi Mohamed Yousef Babagindeo ve Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş ile İngiltere, Pakistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Özbekistan ve Mısır’dan akademisyenler katıldı. Sempozyum kapsamında İstanbul ve Bursa’da yapılan toplantıların ardından Darende’de gerçekleştirilen final programı, tebliğlerin sunulmasıyla sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!