Ultra kısa film festivali

Güncelleme Tarihi:

Ultra kısa film festivali
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2011 18:08

”Art by Chance Ultra Kısa Film Festivali” kapsamında dünyanın birçok ülkesinden sanatçıların çektiği 30 saniyelik filmler, 20 ülke ve 100 şehirdeki halka açık alanlarda 13 Mayısta gösterime girecek.

Haberin Devamı

Art by Chance’in Türkiye Ofisi Showhow’dan yapılan açıklamaya göre, bu yıl ”değişim” temasını işleyecek festival, kitlelerin karşısına sinema salonları yerine metro, havaalanı, alışveriş merkezi gibi halka açık mekanlarda çıkıyor.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen festivale, 8 Nisan tarihine kadar ”turkey.artbychance.org” adresinden katılım için başvuru yapılabilecek.

Birçok sanatçıya çektikleri kısa filmlerle dünya çapında tanınma fırsatı sunan festivalin bu yılki teması ”değişim” olarak belirlendi.

Art by Change Ultra Kısa Film Festivali, Türkiye’nin 15 şehrindeki dijital ekranlarda bir ay boyunca gösterimde kalacak.

Festivalin bu yılki jürisinde, Walt Disney’de ”Aslan Kral” ve ”Notre Dame’ın Kamburu” gibi ödüllü sayısız animasyona imza atan yapımcı Don Hahn, Avrupa’nın en prestijli sanat televizyonu ARTE’nin sinema direktörü Michel Reilac, Bağımsız sinemanın ve İngiltere’nin saygın ödüllerinden BIFA’nın direktörü Johanna Von Fischer, London Film School’da film küratörlüğü dersleri veren Nick Roddick, Mor ve Ötesi grubunun gitaristi ve solisti Harun Tekin yer alıyor.

Festival, Türkiye’nin yanı sıra ABD, Almanya, Belçika, Dominik, El Salvador, Endonezya, Fransa, Guatemala, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İtalya, Kanada, Katar, Kolombiya, Malezya, Panama, Polonya, Portekiz ve Romanya’da kurulacak dijital ekranlarda izleyicilerin karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!