UETD’ye yeni başkan

Güncelleme Tarihi:

UETD’ye yeni başkan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 15:21

Almanya’da AK Parti’ye bağlı sivil toplum kuruluşu olarak 2004 yılında kurulan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Köln Dorint Otel’de dördüncü genel kurulunu yaptı.

Haberin Devamı

Yapılan seçimde Süleyman Çelik, genel başkanlık görevini Hasan Özdoğan’dan devraldı. Seçimde ayrıca Çelik’in hazırladığı 40 kişilik genel yönetim listesi de belirlendi.

AVRUPA’DAN 400 DAVETLİ

Dokuzu kadın olan genel yönetim kurulu listesinden 12 kişilik yönetim kurulu oluşturulacak. Genel kurula Almanya, Fransa, Avusturya ve Belçika teşkilatlarından da yaklaşık 400 davetli katıldı. UETD Genel Kurulu’na Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile birlikte Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, AK Parti Milletvekilleri Metin Külünk, Mevlüt Çavuşoğlu, Çağatay Kılıç, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Er, Genel Sekreter Suat Okuyan, Almanya İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya, ATİB Genel Başkanı İhsan Öner, IGMG Onursal Başkanı Yavuz Çelik Karahan, Almanya Alevi İslam Birlikleri (AAİB) Başkanı Alişan Hızlı, Avrupa Türk Caferiler Birliği (ATCB) Başkanı Mehmet Irmak ve Yeşiller Kuzey Ren Vestfalya Parlamentosu Üyesi Arif Ünal da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!