Ude'den cami resti

Güncelleme Tarihi:

Udeden cami resti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 10:18

Almanya'nın Münih kentinde yapılacak çifte minareli cami, baştan beri projeye destek veren Münih Belediye Başkanı Ude’yi de kızdırdı. Ude, DİTİM'e, "Ya camiyi yaparsınız, ya bu iş biter" resti çekti.

Haberin Devamı

DİTİB’in 15 milyonluk maliyeti yüzünden camiden vazgeçince geri adım atmak zorunda kalan DİTİM, bu kararını Başkan Christian Ude’ye resmen nasıl ileteceği konusunda sıkıntı yaşıyor. Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Ude, önceki gün DİTİM’in yeni yöneticilerini kabul ederek gelinen son noktayı sordu. Ude’nin makamında yapılan görüşmeye Merkez Camii yeni Başkanı Mehmet Curuk ile Başkan Yardımcısı Nadir Türedi katıldı. Gergin bir ortamda geçen toplantı çok kısa sürdü ve Ude, DİTİM yetkililerini 25 dakika sonra gönderdi. DİTİM yöneticileri görüşmeden büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.


MALİ DESTEK YOK
Merkez Cami yöneticileri, kendi istekleriyle vazgeçmediklerini, DİTİB mali destek vermeyince geri adım atmak zorunda kaldıklarını başkan Ude'ye anlattı. Başkan Ude’ye "Bize maddi destek verin, camiyi yapalım" mesajı veren DİTİM yetkilileri, beklediklerini bulamadı. Ude kararsız gördüğü DİTİM yöneticileriyle konuşmamrır çok kısa kesti. Ude'nin, "Ya para bulur camiyi yaparsınız ya da bu iş yatar" deyip konuşmayı sona erdirdiği iddia edildi. Başkan Ude'nin, projeye baştan beri destek verdiğini, belediyenin camiye para desteği yapmasını söz konusu olamayacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!