Uçak faciasında bir Türk

Güncelleme Tarihi:

Uçak faciasında bir Türk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2008 17:01

İspanya'nın başkenti Madrid'de 152 kişinin öldüğü uçak kazasında bir Türk'ün de hayatını kaybettiği tespit edildi. Ayrıca dört kişilik bir Alman ailesinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberin Devamı

İspanya’nın başkenti Madrid’de meydana gelen, 153 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı uçak kazasında Türk
yolcu Mustafa Erdil’in yaralananlar arasında olmadığı ortaya çıktı. Madrid’deki hastanelerde bulunan 19 yaralının listesi açıklanırken, Mustafa Erdil’in adına rastlanmadı. Ölenlerin cesetleri Madrid’deki fuar alanında bir hangara konulurken, bazı cesetlerin yanmış olması nedeniyle kimlik tespiti için DNA testi yapılacağı belirtildi. İspanyol
yetkilileri, kimliklerin tespitinin 2-3 gün alabileceğini söylüyor.

Bu arada Mustafa Erdil’in oğlunun bugün vize alarak Madrid’e geleceği ve kimlik tespiti için fuar alanına götürüleceği öğrenildi. Spanair havayolları, kazada ölenlerin ailelerini Madrid’de bir otelde
ağırlıyor ve burada psikolojik destek sunuyor.

İspanyol makamları başkent Madrid’deki Barajas havaalanı’nda meydana gelen uçak kazasında ölenlerin kimliklerini henüz açıklamazken, Ulaştırma Bakanı Magdalena Alvarez, 166 yolcu ve 9 kişilik mürettebatın olduğu uçakta 140’tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.



DÖRT KİŞİLİK AİLE KAYIP

Alman havayolu firması Lufthansa şirketinin de bu uçak için biletler sattığı bildirildi. Yapılan açıklamada, Lufthansa 7 yolcuya bu uçak için bilet satıldığı ifade edildi. Bu yolculardan 4'ünün Almanya ikametli olduğu belirtildi. Bavyera Eyaleti'nde ikamet eden ailenin evine giren polis yetkilileri kimlik tespiti için DNA örneklerini topladı. Ailenin yakınlarına, kurulan özel bir ekip tarafından psikolojik yardım veriliyor.

UÇAÐIN KARA KUTUSU BULUNDU

İspanya’nın başkenti Madrid’deki Barajas havaalanının T4 terminalinin pistinde kalkış sırasında düşen Spanair’e ait uçağın kara kutusu bulundu.

İspanyol resmi haber ajansı EFE’nin haberinde, uçağın kara kutusunun bulunduğu belirtildi.

MADRİD’DE 3 GÜNLÜK YAS

İspanya’nın başkenti Madrid’deki Barajas havaalanında meydana gelen uçak kazasında uçakta bulunan ikisi bebek 166 yolcu ve 9 mürettebatın bulunduğu belirtilen uçakta meydana gelen kaza sonrasında yetkililer en azından 27 kişinin sağ olduğunu duyurdu.

İspanyol resmi haber ajansı EFE, resmi makamlara dayanarak ölü sayısını son kez "100’den fazla" olduğunu aktardı.

Madrid Özerk Yönetimi, 25 yıl aradan sonra meydana gelen bugünkü uçak kazası faciasından dolayı 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Kazada ölenlerin Madrid’deki fuar alanının bir hangarına götürüldüğü ve yolcu yakınları için psikologların görev yaptığı açıklandı.

Bu arada, görgü tanıkları, kazayı "tam bir cehennem" olarak anlatırken, uçağın düştüğü yerde uçaktan hiçbir izin kalmadığı ifade edildi.

Öte yandan, uçak kazası THY’nın Madrid-İstanbul seferini de etkiledi.

Alınan bilgiye göre, kaza meydana geldiği sırada Madrid-İstanbul seferi olan THY uçağının, havaaalanından ayrılmak için kapılarını kapattığı sırada İspanyol yetkililerin kazadan dolayı havaalanı trafiğini durdurma kararı aldığı ve yaklaşık 3 saat rötarlı hareket ettiği kaydedildi.

Madrid’deki uçak kazasının, İspanya’da son 25 yılın en büyük uçak kazasının olduğuna dikkat çekiliyor.

27 Kasım 1983 tarihinde, Barajas havaalanından kalkan Kolombiya havayolu şirketi Avianca’ya ait Boenig 747 tipi bir uçak, Madrid yakınlarında düşmüş ve 181 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!