Uçak biletleri zamlanacak

Güncelleme Tarihi:

Uçak biletleri zamlanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2023 10:20

Alman hükümeti bütçe krizi nedeniyle yolcu uçuşlarındaki bilet vergisini yükseltmek istiyor. Federal hükümet sözcüsü yaptığı açıklamada, 2024 federal bütçesi üzerinde anlaşmaya varılması amacıyla havacılık vergisinin yeniden ayarlanacağını duyurdu. Ticari hava taşımacılığında kullanılan parafin enerji vergisinden muaftı. Ancak Ekonomi Bakanlığı’nın bir yazısında bundan sonra bunun vergilendirileceği belirtilirken, “Diğer birçok şeylerin yanı sıra, gelecekte ulusal hava trafiğinde parafini vergilendireceğiz” denildi.

Haberin Devamı

ALMAN Hava Taşımacılığı Endüstrisi Birliği, ulusal bir parafin vergisi getirilmesini sert bir dille eleştirmişti. Açıklamada, Almanya’daki maliyetlerin halihazırda Avrupa’daki en yüksek maliyetler olduğuna dikkat çekildi. Almanya içinde parafine getirilecek ulusal bir vergi, Almanya’da hava ulaşımını daha pahalı hale getirecek. Birlik, maliyetlerin daha da artmasıyla hava trafiğinin diğer Avrupa ve uluslararası ülkelere kayacağını belirtti.

580 MİLYON EURO EK GELİR BEKLENİYOR
Federal hükümet sözcüsü yaptığı açıklamada hava trafik vergisinin, ulusal hava trafiğinde parafine uygulanan ayrıcalıklı enerji vergisi tutarında ek gelir elde etmek üzere yıllık olarak ayarlanacağını belirtirken, “Bu sayede 2024 yılından itibaren yılda 580 milyon Euro’ya kadar ek gelir elde edilebilecektir” dedi. Dönemin CDU-FDP hükümeti tarafından 2011 yılında bütçeyi dengelemek amacıyla uygulamaya konulan bilet vergisi şimdiye kadar yılda yaklaşık 1 milyar Euro gelir sağladı. Havayolları, rotaya göre kademelendirilen ek ücretleri ödemek zorunda. Geçen Çarşamba günü Başbakan Olaf Scholz (SPD), Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller) ve Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP), Federal Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından 2024 federal bütçesi ile iklim ve dönüşüm fonundaki milyarlarca euroluk açıkların nasıl kapatılacağı konusunda anlaşmıştı.

BAKMADAN GEÇME!