Üç kardeşe müebbet

Güncelleme Tarihi:

Üç kardeşe müebbet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2010 16:32

Almanya’nın Münih kentinde 23 yıl önce işlenen bir cinayetten yargılanan üç Türk kardeş müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Üç kardeşin avukatları temyize gideceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde 23 yıl önce işlenen cinayetle ilgili davada mahkeme kararı verdi. Münih Bölgesel Mahkemesi kızkardeşlerini başka bir kadınla aldatarak, intiharına sebep olduğu gerekçesiyle eniştelerini öldürmekten yargılanan üç Türk kardeşi suçlu buldu.


Mahkeme Osman, Turan ve Şenol Ünlü adlı üç kardeşi kızkardeşlerinin intikamını almak için eniştelerini bayağı bir sebepten ve sinsice öldürmekten müebbet hapse mahkum etti. Mahkeme kararında 51 ve 61 yaşları arasındaki üç kardeşin cinayeti planladığını ve intikam almak için cinayeti işlediklerini vurguladı.


23 yıl önceki cinayet
Mahkemenin karar gerekçesinde cinayet ve sebebi şöyle belirtildi: Suçlu üç kardeşin öldürdüğü enişteleri ve aynı zamanda amca oğulları Çavuş Ünlü 1985’te kızkardeşleri Melahat Ünlü’yle Türkiye’de evlendi. Ancak öldürülen Çavuş Ünlü hanımını Almanya’ya getirmedi ve Almanya’da bir başka kadınla aşk ilişkisi yaşadı. Bunun üzerine üç kardeş kızkardeşlerini kaçak olarak Münih’e getirdi ve eniştelerine “karının yanına taşın” diye baskı yaptı. Cinayete kurban giden Çavuş Ünlü resmi karısı Melahat Ünlü’nün yanına taşındı, ancak Augsburg’ta yaşayan sevgilisiyle de bağını kesmedi. Almanya’da kaçak kalan Melahat Ünlü, bir gün sınırdışı edileceği korkusu ve içinde yaşadığı durumdan ötürü kocası evde uyurken banyoda kendisini asarak intihar etti. Üç kardeş kızkardeşlerinin intiharından sorumlu tuttukları enişteleri Çavuş Ünlü’yü banyodaki bozuk musluğu tamir etmesi için evlerine çağırdı. Musluğa bakmak için eğilen Çavuş Ünlü’ye kardeşlerden biri arkadan bir demir aletle başına ve boynuna vurarak düşürdü ve ardından boğarak öldürdü. Başına bir poşet geçirilen Çavuş Ünlü üç kardeş tarafından ölü olarak bir kartona paket edilip Münih dışında bir orman yolunda kendi arabasının içinde bırakıldı.

Haberin Devamı

Nasıl aydınlatıldı
Polis cinayet işlendiğinde üç kardeşten şüphelendi, ancak delil yetersizliğinden üç kardeş yargılanamadı. Olayı soruşturan savcı, ileride DNA testinin geliştirileceği önsezisiyle cinayete kurban giden Çavuş Ünlü’nün bir elini kestirerek saklattırdı. 2008 yılında bir suçtan dolayı içeri düşen Osman Ünlü’nün DNA testi yapıldı ve bu test sonucu Osman Ünlü’nün parmak izleri öldürülen Çavuş Ünlü’nün kesilen elinin tırnağı altında saptandı. Bunun üzerine öteki iki kardeş de cinayetten tutuklandı. Mahkemede kardeşlerden birinin eşi üç kardeşin cinayeti işlediğine dair ifade verdi. Üç kardeş ise cinayetle ilgili tüm suçlamaları reddetti. Osman Ünlü’nün savunma avukatı Rona Narlıoğlu, müvekkilinin cinayeti işlediğinin şüpheli olduğunu, cinayetle ilgili basit ve sinsi gerekçesinin temeli olmadığını, bu nedenle temyize gideceklerini açıkladı. Öldürülen Çavuş Ünlü’nün Türkiye’de yaşayan kızının avukatı Zeynep Yapan, cinayetin üzerinden 23 yıl geçmiş olmasına rağmen yargının cinayetin peşini bırakmamasını övdü. Savcı Nicole Selzam üç kardeşin cinayeti işlediğine dair hiçbir şüphe bulunmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!