U-Turn'da 4 Türk sanatçı

Güncelleme Tarihi:

U-Turnda 4 Türk sanatçı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 19:24

Kopenhag'da düzenlenen Uluslararası Güncel Sanat Festivali U-Turn'da 4 Türk sanatçının eserleri de yer alıyor. 5 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen ve 64 Sanatçının katıldığı festivalde en büyük ilgiyi ise Ergun Köken'in "Tank Sevgisi" adlı eseri çekiyor.

Haberin Devamı

DANİMARKA'nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen Uluslararası Güncel Sanat Festivali U-Turn’da 4 Türk sanatçının eserleri de yer alıyor. 5 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında şehrin, Carlsberg Bira Fabrikası, Nicolai Kilisesi gibi isim yapmış çeşitli yerlerinde düzenlenen sanat festivaline Ergün Köken, "Tank Sevgisi" adlı video filmi, Aydan Murtezaoğlu "Oda Isısı, Anten ve Bank" adlı afişleri, Nevin Aladağ, "Lambalar ve Aynalar" adlı eserleri, Zeynel Abidin Kızıltoprak, bir sanatçının gördüğü işkenceyi anlatan video görüntüleri ile katılıyorlar.


64 sanatçının katıldığı festival, 5 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştiriliyor. Judit Schwarzbart, Bolveig Helweg Ovesen ve Charlotte Bagger Brand’ın uzun süren çalışmaları sonucu hazırlanan sanat festivalinde, Türk sanatçıların eserleri de büyük ilgi görüyor. En çok dikkat çeken eserlerden biri olan "Tank Sevgisi" adlı eserin sanatçısı Ergun Köken, "Danimarka’daki U-Turn Sanat Festivali'nin daveti üzerine geldim. Danimarka’nın batısında bir kasabada bu eseri gerçekleştirdim. Tank kullanmak istedim. Tanklara alışık olmayan bir kültürde, sabahleyin bir tank görünce nasıl bir tepki olur onu merak ettim. 3 ay içinde hazırladım. Bir kasabaya tank getirttim. Bu çok zor oldu. Türkiye’de ben yaşamadım ama büyüklerimizden askeri darbeleri çok dinledim. Ortadoğu'da çok gezdim. Yarı askeri toteliter rejimlerle Danimarka’yı karşılaştırdım.

Danimarka son derece demokratikleşmiş, son derece demokrasisi sağlamlaşmış bir ülke. Askeri hiç bir objenin günlük yaşamda görülmediği bir ülke. Şehrin içine giren tank, insanları önce biraz korkutuyor ama orada biraz durunca insanlar onunla eğlenmeye başlıyorlar. U-Turn çok önemli ve uzun süreçli ilk sanat festivali. Türk sanatçılar olarak hepimiz bu davete çok memnun olduk" dedi. 1 ay sürecek sanat etkinliklerine bazı sanatçılar da müzikleriyle, konferanslarıyla, tiyatro oyunlarıyla katkıda bulunacaklar.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!