TV Programları Fuarı’nın gözdesi Türk dizileri

Güncelleme Tarihi:

TV Programları Fuarı’nın gözdesi Türk dizileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 16:55

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Uluslararası Budapeşte NATPE TV Programları Fuarı’nda Türk dizi filmlerine büyük ilgi gösterildi.

Haberin Devamı

Televizyonculuk sektörünün en önemli fuarlarından bir olarak kabul edilen NATPE (National Association of Television Program Executives) Uluslararası Televizyonculuk Fuarı’na Türkiye’den 7 şirket katıldı.

İlki 2011 yılında olmak üzere Macaristan’da bugüne kadar 5 Türk dizisinin (Ezel, Binbir Gece, Dudaktan Kalbe, Elveda Derken, Aşk-ı Memnu) gösterildiğini açıklayan fuar yetkilileri, fuarda en fazla ilgiyi yine Türk dizilerinin gördüğünü açıkladı.

Türk dizileri Macarca dublajla yayınlanıyor ve bu sayede sadece 10 milyon nüfuslu Macaristan pazarına değil, aynı zamanda komşu ülkelerde yaşayan 5 milyon civarındaki etnik Macar’a da ulaşma imkanı sağlanıyor. Fuarı düzenleyen Macar yetkililer, Macaristan’ın daha fazla Türk dizisi talep ettiğini ancak maliyetlerin yüksek olması nedeniyle arzulanan dizilerin satın alınamadığını belirttiler.

Yetkililer, fiyatların düşük olması halinde çok daha fazla Türk dizisinin Macar televizyonlarında gösterilebileceği yorumunda bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!