‘Türkü Kervanı’Essen’den geçti

Güncelleme Tarihi:

‘Türkü Kervanı’Essen’den geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2015 14:24

Kültürler Arası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nün bünyesindeki ‘7 Renk Türk Halk Müziği Korosu’nun eşliğinde Anadolu’nun bir çok bölgesinden türkülerimiz seslendirildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Essen şehrinde kültürel faliyetlerini sürdüren Kültürler Arası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nün(INIMB) 7 Renk Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği ilk konser büyük ilgi gördü.

‘Türkü Kervanı’Essen’den geçti


Kültür Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye’den gelen 12 kişilik saz heyetinin eşlik ettiği ‘7 Renk Türk halk Müziği Korosu’nun ‘Türkü Kervanı’ başlığındaki konseri Chor Forum Essen Salonu'nda yapıldı.

Essen Başkonsolosluğu’nun da destek verdiği ‘Türkü Kervanı’ konseri öncesi salonu dolduran sanatseverleri selamlayan INIMB Başkanı Bircan Şimşek yaptığı konuşmada; “7 Renk Türk Halk Müziği Koromuz çok genç, çok yeni. Profesyonel saz ekibiyle ilk kez seyirci ve dinleyicilerle kucaklaşacaklar. Farklı bölgelerden türküleri dile getirecekler. Umarım keyifli bir akşam geçirirsiniz.Hoşgeldiniz” diyerek selamladı.

NAHİDE SAYGÜN AKKAL SAHNE ALDI

Türkü kervanı Konseri’ne katılanlar arasında bulunan Essen Başkonsolosluğu Konsolosu Ahmet Tavaz, Kültürler Arası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’ne (INIMB) konsolosluk olarak desteklerinin devam edeceğini açıkladı.

Koro şefi Evren Erkazancı’nın yönetiminde, Türkü Kervanı’nın beraberinde getirdiği türküleri seslendiren 7 Renk Türk Halk Müziği Korosu üyeleri büyük beğeni topladılar.

İki bölüm halinde verilen konserin ilk bölümünde Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı Nahide Saygün Akkal misafir sanatçı olarak sahne aldı.

TRT Türk halk Müziği Sanatçıları arasında yer alan Nahide Saygün Akkal, Aşık Veysel başta olmak üzere halk ozanlarının eserlerini ve Anadolu’nun farklı bölgelerinden türküleri seslendirdi.

‘Türkü Kervanı’Essen’den geçti


Programın ilerleyen saatlerinde özel kıyafetleri ile Kerimoğlu Zeybeği’nin sahnede oynanması büyük beğeni topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!