Türklerle Ermenilerin 800 yıllık dostluğu var

Güncelleme Tarihi:

Türklerle Ermenilerin 800 yıllık dostluğu var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2011 17:23

ALMANYA’nın Reutlinden kentinde Reutlingen ve Çevresi Türk Dernekleri Çatı Birliği, Ermeni soykırımI iddialarıyla ilgili bir toplantı düzenledi.

Haberin Devamı

Toplantının konuğu ise bu konuda çalışmalar yapan Ali Söylemezoğlu idi. Dr. Ali Söylemezoğlu Ermenilerle Türkler arasında 800 yıllık dostluğun, kardeşliğin bulunduğunu belirtirken, “Ermeniler Türk kültürüne ve toplumuna büyük katkılar sağlamışlardır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında hiç olmadıkları kadar özgürdüler” dedi.

Ali Söylemezoğlu, Birinci Dünya Savaşı sırasında yüz binlerce Ermeni’nin hayatını kaybettiğini, ancak bunun soykırım olmadığı söyledi. Osmanlı egemenliğinde yaşayan Ermenilerin mutlu olduğunu, gerek Birinci Dünya Savaşı’nda gerekse Kurtuluş Savaşı yıllarında Türklerle birlikte hareket ettiklerinin altını çizdi.

Başta Van ve Maraş olmak üzere Doğu Anadolu’da yaşanan olayların başta Rusya destekli ve orada yaşayan Ermeniler tarafından organize edildiğini anlattı. O zamanlar öldürülen Van belediye Başkanı’nın Ermeni olduğunu belirten Söylemezoğlu, “Orada çirkin oyunlar oynandı” dedi.

Bunu da o yıllarda bölgede bulunan yabancıların o tarihe ait belgelerinde gördüklerini söyledi. Dr. Ali Söylemezoğlu 1915’te yaşanan olayların taraf ülkelerin oluşturacağı bir komisyonla araştırılıp aydınlatılabileceğini belirtti. Ayrıca bu konu hakkında ön yargıda bulunmadan kendimiz bilgilendirip geliştirmemiz gerektiğini anlattı. Türkler olarak lobi çalışmalarına önem vermemiz gerektiğinin de altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!