Türklerin desteği sonuçları değiştirir

Güncelleme Tarihi:

Türklerin desteği sonuçları değiştirir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2023 12:37

Almanya’nın Mannheim kentinde pazar günü yapılacak büyükşehir belediye başkanlığının ikinci tur seçimine SPD’nin adayı olarak katılan Thorsten Riehle, Mannheim Türkspor tesislerini ziyaret ederek Türkiye kökenli seçmenlerin desteğini istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da sosyal demokrasinin kalelerinden biri olarak bilinen Mannheim’da 18 Haziran’da yapılan büyükşehir belediye başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. İlk turda, FDP ve sağ eğilimli ‘Mannheim Listesi’ grubunun desteğini alan CDU’lu aday Christian Specht yüzde 46, SPD’nin adayı Thorsten Riehle yüzde 30.4, Yeşiller’in adayı Raymond Fojkar yüzde 13.8 oy almıştı. Birinci tura katılan 8 adaydan 5’i ikinci turda seçimden çekildi. Yeşiller’in adayı Fojkar, ikinci turda SPD’nin adayını destekleyeceklerini açıkladı. Mannheim, Almanya’da Türkiye kökenli seçmenlerin en yoğun yaşadığı metropollerin başında geliyor. Kent nüfusunun yüzde 60’ı doğrudan ya da ebeveynlerinin en az biri nedeniyle göçmen kökenli. Ancak 18 Haziran’daki seçimlere katılım çok düşük olmuştu. Özellikle Türkiye kökenli seçmenlerin büyük bölümünün seçimlere ilgi göstermediğine işaret eden Mannheim Türkspor Başkanı Hüseyin Adalı, geçtiğimiz günlerde kendi olanaklarıyla kette dağıtılmasını sağladığı Türkçe bildirilerle seçime aktif olarak katılma çağrısında bulunmuştu.

Türklerin desteği sonuçları değiştirir
SPD’nin adayı Thorsten Riehle, İl Genel Meclisi Üyesi Claudia Kalender-Schoning (sol başta), Mannheim Türkspor Başkanı Hüseyin Adalı’yı (sarı gömlekli) ve kulup yöneticilerini ziyaret etti.

Haberin Devamı

‘SORUNLARI BİLİYOR’
SPD’nin büyükşehir belediye başkanı adayı Thorsten Riehle, Mannheim Türkspor tesislerini ziyaret ederek Türkiye kökenli seçmenlerin desteğini istedi. Riehle’yi, SPD’nin yerel yöneticilerinden biri olarak uzun süredir tanıdıklarını açıklayan Hüseyin Adalı, ziyaret sırasında kulübün çalışmaları ve kent yönetiminden beklentilerini iletti. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan SPD’li İl Genel Meclisi Üyesi Claudia Kalender-Schoning, Riehle’nin Türkiye kökenli göçmenleri yakından tanıdığına ve sorunlarını bildiğine işaret etti. Kalender-Schoning, “O da benim gibi, Alman vatandaşı olsun olmasın, bu kentte en az 6 ay yaşayan herkesin yerel seçimlere katılma hakkını savunuyor. Gerçi bu konu belediye başkanlarının yetkisinde değil ancak seçilmesi halinde Thorsten’ın bu doğrultuda sesini yükselteceğine eminim” dedi.

Türklerin desteği sonuçları değiştirir
Thorsten Riehle, Mannheim Türkspor’un kadın takımıyla birlikte sahaya çıktı.

Haberin Devamı

PARTİLER ZİYARET EDİYOR
Türkiye kökenli seçmenlerin tercihleri seçim sonuçları açısından daha önceki seçimlere göre çok daha önemli. Bu yüzden partiler tarafından Türkspor tesislerine ve cami derneklerine yönelik ziyaretler yapılıyor. Nitekim Riehle’den kısa bir süre önce de CDU’lu aday Specht ve bağımsız aday Uğur Çakır da Türkspor’u ziyaret edip destek istemişti. Anketlere göre Türkiye kökenli belediye çalışanı mühendis Uğur Çakır’ın bağımsız adaylığının sembolik bir rolü var ve seçim sonuçlarını etkileyecek düzeyde oy alması beklenmiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!