Türklerin daha fazla söz hakkı olmalı

Güncelleme Tarihi:

Türklerin daha fazla söz hakkı olmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2005 00:00

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Dr. Fevzi Cebe, Köln’de düzenlediği basın toplantısında, ``Ülkede yaşayan 80 milyon Alman, 5 milyon işsizi sorguluyor.

Haberin Devamı

Yılda 40 bin işyeri iflas ediyor. Ülkenin ekonomisi dibe vurmuş. Ancak, Alman parlamentosu sanki başka işi yokmuş gibi 90 yıl önce yaşanan sözde Ermeni sorunu üzerine odaklanıyor’’ dedi.

Yaptıkları çalışmalar konusunda basını bilgilendirmek üzere kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen UETD Başkanı Dr. Fevzi Cebe, AB bünyesinde yaşayan 7 milyon Türk´ün kendiledi ilgilendiren konularda daha fazla söz hakkı olması gerektiğini kaydetti.

Türkleri tanımıyorlar

Dr. Cebe sözlerini şöyle sürdürdü:

``Avrupa Türkleri yanlış tanıyor. Osmanlı İmparatorluğu´nda Müslüman ve gayri Müslimler yüz yıllardır yan yana yaşadılar. Almanya’da üç milyona yakın insanımız yaşıyor.

Bazı Katolik ve Protestan çevreler, sanki hiçbir işleri yokmuş gibi Ermeni meselesini önümüze koydular. Böyle bir haksızlık varsa araştırılması taraftarıyız. Ancak, çifte standardı kabul etmemiz de mümkün değil.

Bugüne kadar hiçbir mahkeme tarafından tescil edilmemiş bir soykırım kelimesi kullanılarak Türk milletinin üzerine gidilmektedir. Bu büyük bir haksızlıktır.’’

Gerçekleri anlatacağız

Dr. Cebe, Alman parti liderleri görüşerek kendilerine gerçekleri anlatacaklarını söyledi. Cebe, ``Buraya gelen siyasiler bir merhaba demekle üç milyon insanın oyunu alabileceklerini kesinlikle düşünmesinler. Kendilerine entegrasyonla ilgili hazırladığımız on maddeyi sunacağız’’ dedi.

Levent TAŞKIRAN / KÖLN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!