‘Türkleri partimizde görmek istiyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkleri partimizde görmek istiyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2023 10:23

CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, ülkede yaşayan Türkiye kökenlilere aktif politikada daha görünür hale gelme çağrısında bulundu. Kendi partilerindeki Türkiye kökenli sayısının hâlâ arzu edilen düzeyde olmadığını belirten Czaja, siyaset yapmak için en uygun partinin CDU olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

HIRİSTİYAN Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Mario Czaja, Almanya’nın çeşitli kesimlerinde Türkçe yayın yapan Metropol FM’in Berlin’deki merkezini ziyaret etti. Burada bir de söyleşi yapan Czaja, önemli açıklamalarda bulundu. Almanya’da hızla artan nitelikli işçi açığına değinen Czaja, sıkıntının önümüzdeki yıllarda daha da artacağına dikkati çekti. CDU olarak farklı sektörlerde çalışmak üzere yurt dışından nitelikli işçi getirilmesine ağırlık vereceklerini belirten CDU Genel Sekreteri Czaja, bürokratik işlemlerin azaltılmasına ve konsolosluklar yerine direkt işyerlerine başvuruda bulunulmasına imkân sağlayacaklarını söyledi. Partisinin ‘dijitalleşmede’ kararlı olduğunu vurguladı. Almanya’da yaşayan Türkiye kökenlilere aktif politikada daha görünür hale gelme çağrısında da bulunan Czaja, CDU’daki Türkiye kökenli sayısının hâlâ arzu edilen düzeyde olmadığını, ancak siyaset yapmak için en uygun partinin CDU olduğunu söyledi. Czaja, “Bu toplumun bir parçası olan Türkiye kökenlileri partimizde görmek istiyoruz” dedi.

‘Türkleri partimizde görmek istiyoruz’

Metropol FM yöneticisi Tamer Ergün, Mario Czaja, CDU’lu Federal Meclis milletvekili Serap Güler

Haberin Devamı

KAFALARI KARIŞTIRDI
‘Çifte vatandaşlık’ konusuna da değinen Czaja, partisinin Vatandaşlık Yasası’nda değişiklik yapılarak ülkenin kalkınmasına ve bugünkü refah düzeyine ulaşılmasında önemli katkılarda bulunan ‘Gastarbeiter’ (Misafir işçi) olarak bilinen birinci, ikinci nesil göçmen kökenlilerin vatandaşlığa geçişlerini kolaylaştırmakta kararlı olduklarını da söyledi. Czaja, Türkiye kökenli insanların bu konudaki hassasiyetlerini paylaştıklarını ve çifte vatandaşlığa sıcak baktıklarını dile getirdi. CDU Genel Başkanı Friedrich Merz hem Vatandaşlık Yasası’nda reforma hem de çifte vatandaşlığa en başından beri karşı çıkarken, CDU Genel Sekreteri Czaja’nın bu sözleri kafaları karıştırdı.
Göçmen kökenli öğrencilerin kendi aralarında ana dillerini konuşmalarını anlayışla karşıladıklarını belirten CDU Genel Sekreteri, ancak eğitim kurum ve kuruluşlarında ortak dilin Almanca olduğunu hatırlatarak, “Çocuklar yuvalarda Almanca öğrenmeye başlamalılar. Almancayı iyi derecede bilen çocukların başarılı olma şansı da yüksek. Biz parti olarak hiçbir fark gözetmeksizin, kökeni ne olursa olsun, herkesin eşit hak ve görevlere sahip olmasını istiyoruz” dedi.

‘Türkleri partimizde görmek istiyoruz’

Sunucu Ferhad Poye, Mario Czaja

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!