Türklere vize kalkmalı

Güncelleme Tarihi:

Türklere vize kalkmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 18:12

TUI ve Dünya Turizm Seyahat Örgütü (WTTC) Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, başta Türk turistler olmak üzere çeşitli ülke turistlerine uygulanan vizenin kaldırılması için çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük tur operatörlerinden Alman TUI ve Dünya Turizm Seyahat Örgütü (WTTC) Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, vizelerin turizmin gelişmesinin önünde engel teşkil ettiğini belirterek, başta Türk turistler olmak üzere çeşitli ülke turistlerine uygulanan vizenin kaldırılması için çalıştıklarını söyledi.


Özaltın Otel İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Öznur Özdemir Özaltın ile OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş'ın WTTC Yönetim Kurulu’na seçilmeleri dolayısıyla Antalya’nın Belek Beldesi’ndeki Gloria Serenity Resort Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Michael Frenzel, bütün ülke vatandaşlarının eşit kolaylıkla ve vize almadan dünyadaki bütün ülkelere seyahat edebilmesini istediklerini kaydetti.

Bu amaçla, resmi girişimler yaptıklarına değinen Frenzel, şunları kaydetti:

"WTTC yönetiminde artık iki Türk üyemiz var. Böylece Türk turistlere vizelerin kaldırılması konusunu daha çok dillendirebileceğiz. Vize uygulaması sürdükçe turizm sektörünün büyümesi ve gelişmesi mümkün olamaz. WTTC’nin Brüksel’de gerçekleştireceği bir sonraki toplantısında, Avrupa ülkelerinin Türk turistlere uyguladıkları vizenin kaldırılması konusunu ele alacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!