Türkler Stoiber´e sitem etti: \"Bizi biraz da övün\"

Güncelleme Tarihi:

Türkler Stoiber´e sitem etti:  \Bizi biraz da övün\
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2006 00:00

Bavyera´da yaşayan Türkler açık kapı gününde Başbakanlık Sarayı´nı ziyaret ederek eyalet Başbakanı Stoiber’e isteklerini ilettiler.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bavyera Eyaleti Başbakanlık binasında düzenlenen açık kapı günü yoğun ilgi gördü. Gün boyunca çok sayıda insan başbakanlık binasına gelerek binayı gezme ve eyalet Başbakanı Edmund Stoiber’le sohbet etme fırsatı buldu.

Halka açık kapı gününde eyaletteki tüm bakanlar da hazır bulunurken bakanlar kurulan standlarda halkın sorularını yanıtladı ve bilgilendirici broşürler dağıttı. Etkinliğe eyalette yaşayan Türkler de ilgi gösterdi.

Penzberg İslam Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Yerli, imam Benjamin İdriz, yönetim kurulu üyeleri Gönül Yerli ve Kazım Ayvaz da geçen yıl açılan modern minareli Penzberg Camii’nin tanıtım kartını Başbakan Stoiber’e imzalattılar.

Bizlere sahip çıkın

Penzberg İslam Birliği yönetim kurulu üyesi Giresunlu Kazım Ayvaz, geçen yıl açılan Penzberg Camii ile tanıtım broşürlerini eyalet Başbakanı Stoiber’e imzalatırken, "Sayın Başbakan, biz Bavyera’da yaşamaktan mutlu ve gururluyuz. Ben 30 yıldır bu eylatte yaşıyorum.

Mesleğimi yaptım, dili öğrendim. Sizden de Başbakan olarak eyalette yaşayan Müslümanlar üzerine övgü ve moral veren açıklamalar bekliyoruz" dedi.

Dil uyumun anahtarı

Başbakan Edmund Stoiber de, ayaküstü yaptığı sohbette, "Ben Bavyera’da yaşayan tüm yabancılara sahip çıkıyorum. Fakat benim beklentim yabancıların Almanya’daki yaşama uyum göstermeleri. Artık uyumun anahtarının Almanca olduğunu hepimiz biliyoruz.

Göçmen aileler çocuklarına mutlaka Almanca öğretip bunun için çaba göstermeli. Zaten bu konuda yapılan yoğun çalışmalarla büyük yol alınmıştır.

Bizim uyum konusundaki ısrarlı ve haklı taleplerimiz SPD ve yeşiller tarafından da büyük ölçüde anlaşılıp kabül görmüştür’’ dedi.

Erkan MISIRLI / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!