TÜRKLER SOKAKTA

Güncelleme Tarihi:

TÜRKLER SOKAKTA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2007 20:36

PKK terörünü kınamak için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde, çeşitli bölgelerde sokaklara dökülen Türkler, bugün de Frankfurt, Münih, Freiburg ve Augsburg kentlerinde ellerinde bayraklarla teröre lanet yağdıracaklar. Dernekler vatandaşlara yine, "Provokasyona gelmeyin" uyarısında bulundular.

Haberin Devamı

ALMANYALI Türkler, Türkiye'de askerlerimize hain pusu kurup şehit eden PKK terörünü kınamak için bugün yine sokaklara dökülüp PKK'nın terörünü kınayacaklar. Binlerce vatandaşımızın katılmasının beklendiği yürüyüşlerde daha önceki yürüyüşlerde olduğu gibi yine sağduyulu davranılması ve provokasyona gelinmemesi konusunda dernekler çağrıda bulundu.

Pankart ve slogan ricası

Frankfurt'ta saat 12.00'de Merkez Tren İstasyonu yakınındaki Baseler Platz'ta başlayacak "Ata'yı ve Şehitleri Anma, Terörü Kınama Yürüyüşü"nü organize eden "PKK Terörü'nü Kınama Yürüyüşü Düzenleme Kurumu", yürüyüşe Türk bayrağının dışında sembol getirilmemesini rica etti.

"Atamızın manevi huzurunda tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anmak, PKK terörünü kınamak üzere düzenlenen bu yürüyüşe, bu konuda duyarlı tüm vatandaşları katılmaya davet ediyoruz" açıklamasını yapan organizasyon komitesi, ayrıca şu ricada bulundu:

"Düzenleme Kurulu'nun tespit ettiği pankart ve sloganlara uyulması özellikle rica olunur."
Frankfurt'taki yürüyüş, Hessen Eyaleti'nde bulunan Türk derneklerinin önderliğinde ve Rheinland Pfalz ile Saarland eyaletlerinde bulunan Türk derneklerinin desteği ile gerçekleştirilecek.

Münih, Freiburg ve Augsburg

Türkler, Frankfurt'un dışında bugün Bavyera'nın başkenti Münih'te, Freiburg'da ve Augsburg kentlerinde de çeşitli dernekler tarafından organize edilen yürüyüşler düzenlenecek. Münih'te ve Augsburg'da düzenlenecek yürüyüşler saat 13.00'te başlayacak.

Freiburg'daki yürüyüş ise saat 14.00'te başlayacak.

Haftaya Londra'da

Avrupalı Türkler'in terörü protesto gösterileri haftaya da sürecek. Önümüzdeki hafta da Londralı Türkler sokağa dökülüp PKK terörünü kınayacaklar.

Saat kaçta, nerede?

- Frankfurt'ta saat 12.00'de, Merkez Tren İstasyonu yakınındaki Baseler Platz'ta start alacak yürüyüş, Opernplatz'da sona erecek.

- Münih'te düzenlenecek olan "PKK'ya hayır" yürüyüşü Marienplatz meydanında saat 13.00'te başlayacak.

- Augsburg'da saat 13.00'de düzenlenecek olan yürüyüş Plaerrer Platz'da start alacak.

- Freiburg'daki yürüyüş saat 14.00'te Augistine Platz'ta başlıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!