TÜRKLER NPD'YE TEPKİLİ

Güncelleme Tarihi:

TÜRKLER NPDYE TEPKİLİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 09:42

Almanya’da 27 Eylül’deki seçimler yaklaştıkça aşırı sağcılar yabancı düşmanlığını körükleyen kampanyaya ağırlık verdi. NPD’nin posta kutularına attığı broşürde "Yabancılar iş ve evlerimizi elimizden alıyor, yerden mantar gibi cami türüyor" yazıyor. Münihli Ayten Kocabaş "Benim de posta kutuma atmışlar. Çok çirkin bir kampanya" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da 27 Eylül’de yapılacak seçimler için neonaziler yoğun bir yabancı düşmanı kampanya atağına geçti. Almanya’nın Münih kentinde aşırı sağcı Milliyetçi Demokrat Parti (NPD) posta kutularına yabancı düşmanı seçim propagandası yapan broşürler atıyor. NPD’nin yabancılara karşı kin ve husumeti körükleyen broşüründe, yabancıların Almanların iş ve evlerini ellerinden aldığı, Almanya’da yerden mantar gibi cami türediği, yabancı gençlerin suç olaylarında başı çektiği yazıyor.
Münih'te yaşayan Ayten Kocabaş, "Posta kutumdan böyle bir şey çıkınca şaşırdım. Çok çirkin bir kampanya. Biz yabancıların ne zararını görmüşler de bizi hedef gösteriyorlar" diye tepki gösterdi.
HAREKETE GEÇİN
Broşürde NPD Genel Başkanı Udo Voigt’un "Uyanın, harekete geçin" başlığıyla bir yazısı yer alıyor. Yazıda Anadolu’dan gelen Aliler'in Fatmalar'ın Alman sağlık hizmetinden yararlanarak Almanları aptal yerine koydukları satırları yer alıyor. Yabancılara kin kusan broşürler “Yeter artık” başlığını taşıyor.
Neonaziler ayrıca Almanya’da gösteri kampanyalarını artırdı. Neonazilerin internet ve cep telefonu aracılığıyla tüm Almanya’da spontan gösteri düzenleyeceği haberini alan Alman polisi geniş güvenlik önlemleri aldı.
İNSANLARI KIŞKIRTARAK OY TOPLAMAK İSTİYORLAR
NPD geçtiğimiz günlerde, Thüringen Eyaleti'ndeki CDU Partisi'nin seçim kampanyasında görev alan siyahi politikacı Zeca Schall'e karşı da kışkırtıcı açıklamalarda bulunarak büyük tepki çekmişti. Bazı NPD politikacılarının, Zeca Schall'in ülkeyi terketmesini istemeleri Almanya'da olduğu kadar Amerika'da da büyük yankı uyandırdı. Alman Die Zeit Gazetesi, NPD'nin insanları yabancı düşmanı açıklamalarla kışkırtarak oy toplamaya çalıştığını, CNN veya New York Times gibi yayın kuruluşlarınin ise NPD'nin yabancı düşmanı çalışmalarını kınadığını yazdı.
HALK KARŞI GELİYOR
Almanya’nın Hessen Eyaleti'nde 6 kentte gösteri düzenlemek isteyen neonaziler, karşı gösteriler üzerine bu gösterilerini iptal etti. Pazartesi günü Frankfurt, Darmstadt ve Marburg’ta binlerce insan aşırı sağcılara karşı yürüdü. Ayrıca Brandenburg eyaletinde 10 kentte insanlar neonazilere karşı yürüdü. Neonazilerin gösterisine çok az kişi katılırken, karşı gösterilere binlerce insan katıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!