Türkler arasında işsizlik tırmanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkler arasında işsizlik tırmanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2013 19:07

HOLLANDA’da Türklerin de dahil edildiği batılı olmayan yabancılar arasında işsizlik hızla tırmanıyor.

Haberin Devamı

Devlet İstatistik Bürosu tarafından yapılan araştırmaya ilişkin hazırlanan raporda, bu grupta 2011 yılında 104 bin olan işsiz sayısının, geçtiğimiz yıl 128 bine yükseldiği kaydedildi.

Raporda, batılı olmayan yabancılar arasındaki işsizlik oranının Hollandalılara göre daha hızlı yükseldiğine dikkat çekildi.

İşsizlik oranının bu grupta yüzde 2,4 artarak 15,5’e yükseldiğini belirten İstatistik Bürosu, Hollandalılar arasındaki işsizliğin ise aynı dönemde yüzde 0,8 oranındaki artışla yüzde 5’e yükseldiğini duyurdu.

İşsizliğin özellikle yabancı gençler arasında çok yüksek olduğuna da vurgu yapıldı. 15-25 yaş grubunda yabancıların yüzde 28,4’ünün işsiz olduğu, Hollandalı gençler arasındaki oranın ise yüzde 9,9 olarak belirlendiği açıklandı.

2012 yılındaki toplam 506 bin işsizden 128 bininin batılı olmayan yabancılardan, 63 bininin batılı yabancılardan, 315 bininin de Hollandalılardan oluştuğu bildirildi. Afrika, Güney Amerika ve Asya ülkeleri (Japonya ve Endonezya hariç) ile Türkiye, İstatistik Bürosu tarafından “batılı olmayan” ülkeler olarak tanımlanıyor.

Japonya ve Endonezya, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel konumları nedeniyle Hollanda tarafından “batılı ülke” olarak kabul ediliyor. “Batılı olmayan” diye tanımlanan grupta Türkler, Faslılar, Surinamlılar ve Antilliler en büyük grubu oluşturuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!