Türkiye'yi tanıtıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi tanıtıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2012 10:48

Milli sporcular Berk Akalın ve Çağla Demirsal, Kış Olimpiyat Oyunları'na katılmak istiyor.

Haberin Devamı

Yetenekleri ve başarılarından dolayı “rüzgarın çocukları” olarak tanınan ve buz dansı eğitimi için Amerika'ya yerleşen Berk-Çağla çifti, Türkiye'nin adını buz dansında duyurmak için ailelerinden bile uzak kalmayı göze aldıklarını söyledi.

Çağla Demirsal (17), Adana Optimum'da sergiledikleri gösteri öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, buz pateniyle 9 yaşında bir arkadaşını izlemeye gittiğinde tanıştığını ve o günden bu yana buz patenine olan ilgisinin her geçen gün artığını söyledi. Demirsal, buz pateni denilince herkesin düşmekten korktuğunu bu nedenle bu spora fazla ilgi göstermediğini belirterek, “Kocaeli'de olimpik buz pistinde çok yakın bir arkadaşım bu sporu yapıyordu, onu izlemek için gittim sonra kendimi bu sporun içerisinde buldum. Bir daha da hiç çıkamadım” dedi.

Partneri Berk Akalın ile bireysel olarak çok sayıda Türkiye şampiyonluklarının bulunduğunu hatırlatan Demirsal, şunları kaydetti:

“Bireysel olarak Türkiye şampiyonu olduktan sonra Türkiye genelinde ve yurt dışında birçok başarılar kazandım. Şu anda birlikte kaydığımız partnerim Berk Akalın da benim gibi Türkiye şampiyonuydu. Berk ile iki yıl önce birlikte kaymaya başladık. Yani daha yeniyiz. Çiftlerde de birçok başarılara imza attık. Şu anda partnerim Berk Akalın ile Amerika'da hem buz dansı hem de normal eğitimimize devam ediyoruz.”
Demirsal, 27 Şubat–5 Mart 2012 tarihleri arasında Belarus'ta düzenlenen Artistik Buz Pateni Dünya Gençler Şampiyonası buz dansı kategorisinde ilk defa finale kalmayı başardıklarını belirterek, “Elde ettiğimiz başarıdan dolayı çok mutluyuz. İleride düzenlenecek uluslararası şampiyonalarda en iyi dereceleri elde etmek için çalışıyoruz” dedi.

“Çağla ile büyük işlere imza atacağımıza inanıyorum”

Çağla Demirsal'ın çok iyi bir patenci olduğunu ifade eden partneri 17 yaşındaki Berk Akalın ise buz pateni yapmaya 7 yaşında başladığını söyledi. Ailesinin bu sporu çok sevdiğini belirten Akalın, şunları kaydetti:
“Ben evin tek çocuğuyum. Babam doktor, annem bir firmada çalışıyor. Bu spora bir alışveriş merkezinde buz pateni kurslarına katılarak başladım. Buz pateni yapmak biraz disiplin gerektiriyor. Ama bu sporu yaptığım için çok mutluyum ve hiç pişmanlık duymadım. Herkesin de yapabileceğine inanıyorum. Bireysel olarak ben de partnerim Çağla gibi yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılara imza attım. İki yıldan beri Çağla ile çift olarak kayıyoruz. Federasyonumuz sayesinde eğitimimize yurt dışında, Amerika'da devam ediyoruz. New York'ta antrenmanlarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Uluslararası şampiyonalara hazırlanıyoruz, ama asıl hedefimiz 2014 yılında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek Kış Olimpiyat Oyunları'na katılmak. Bunun için çeşitli baraj müsabakaları var. Bu müsabakalara en iyi şekilde hazırlanarak Türkiye'nin adını dünyaya duyurmak istiyoruz.”

Akalın, ailelerinin kendileriyle gurur duyduğunu anlatarak, yurt dışındaki tek sıkıntılarının aile özlemi olduğunu kaydetti.

“Gelecek vaat ediyorlar”

Buz Pateni Federasyonu As Başkanı Fehmi Tekelioğlu ise Berk Akalın ve Çağla Demirsal çiftinin henüz genç yaşta olmalarına rağmen çok başarılı olduklarını söyledi.

Tekelioğlu, Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları'nda artistik patinaj branşının buz dansı kategorisinde Alper Uçar ve Alisa Agafonova ikilisinin gümüş madalya kazandığını ve bunun Türkiye adına bir ilk olduğunu belirterek, ilerleyen yıllarda bu başarıların yeni yetişen sporcularla daha da artacağını ifade etti.

2014 yılında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek Kış Olimpiyat Oyunları'na katılmak için çeşitli baraj müsabakaları olduğunu belirten Tekelioğlu, “Bu baraj müsabakalarını sporcularımızın başarı ile geçeceğini tahmin ediyoruz. Şampiyonaya başarılı olan tek çiftimiz katılacak. Alper Uçar-Alisa Agafonova ve Berk Akalın-Çağla Demirsal çiftinden birisinin kış oyunlarında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!