Türkiye'yi bırak Almanya'ya bak

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi bırak Almanyaya bak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2007 20:53

Antalya'da tecavüz suçlamasıyla tutuklu olan 17 yaşındaki Marco W.'nin ailesi bu akşam saat 17.00'de Berlin'deki Brandenburger Tor önünde gösteri yapacak. Aşağı Saksonya'nın Leer kentinde Marco ile aynı durumda tecavüzle suçlanıp dört yıl hapis yatan Inti Haase ve ailesi de gösteri yaparak Alman hukuk sistemini eleştirecek.

Haberin Devamı

ANTALYA'da 13 yaşındaki İngiliz kızı Charlotte'ye cinsel taciz ve tecavüz girişimi suçlamasıyla tutuklu olan 17 yaşındaki Alman genci Marco W.'nin ailesi ve arkadaşları bugün saat 17.00'da Berlin'deki Brandenburger Tor önünde gösteri yapacak.

Marco için açılan internet sayfasında yapılan duyuruda „17 Kasım saat 17.00'de Marco için Berlin Brandenburger Tor'da nöbet tutacağız. Bildiriler ve afişlerle yedi aydır ağır cezaevi koşulları altında tutuklu olan Marco'nun yaşadıklarına dikkat çekeceğiz. Meşalelerle 18 Kasıma kadar Brandenburger Tor'da nöbette olacağız' denildi. Gösteri Aşağı Saksonya'nın Uelzen kentinde, Marco'nun üyesi olduğu sivil yardım kuruluşu THW tarafından organize ediliyor. Duyuruda ayrıca Marco için açılan hesap numarasına bağışlarda bulunulması isteniliyor.

BİZDE ÇİFTE STANDARTI KINAYACAÐIZ

Aşağı Saksonya'nın Lveer kentinde yaşayan ve 2004 yılında Marco ile aynı yaştayken hemen hemen aynı durumda iki 13 yaşındaki kız tarafından tecavüzle suçlanıp, toplam dört yıl hapis cezasına çarptırılan Inti Haase (20) ise ailesiyle birlikte Alman hukukunun çifte standartını kınamak için aynı saat ve yerde gösteri yapacağını söyledi.

Beş gün önce yattığı Hameln Cezaevi'nden tahliye olan Inti Haase, „Durumum Marco'nunkinden farklı değildi. Sadece kızların ifadesine dayanılarak dört yıl hapis yattım. Dava açılması için bir yıl hapiste bekledim. Annem ve babam bir çok şahit ve belgelerle kızların yanlış ifade verdiği ortaya koydu ama mahkeme bunları dikkate almadı. Marco çok şanslı çünkü kendini duyan ve dinleyenler var. Türk mahkemesi tarafsız bir şekilde lehine olabilecek durumları da değerlendiriyor, inceliyor. Neden aralarında çok sayıda Türk'ün de olduğu Almanya'daki Marco'ları kimse düşünmüyor?' dedi.

SLOGANLI TİŞÖRT BASTIRDILAR

İnti Haase'nin annesi Brigitte ve babası Gerhard Haase, „Türkiye'de yargılanan bir Alman'a gösterilen duyarlılık, neden Almanya'da yargılananlara gösterilmiyor?. Bu bizce çifte standarttır. Oysa biz Almanya olarak önce kendi kapımızın önünü temizleyip, kendi ev ödevimizi yapmalıyız. Türkiye'deki yargılamanın çok daha adil ve objektif olduğuna inanıyorum' dedi.

Inti Haase, Hameln Gençlik Cezaevi'nde hapis yattığı süre içinde bir çok genç tutuklunun dövülmesine şahit olduğunu söyledi. Çok sayıda Türk gencin de cezasını çektiği Hameln Cezaevi'nin Nisan 2007'de Avrupa Konseyi İşkenceyle Mücadele Komisyonu tarafından incelendiğini ve hazırlanan raporda tutuklu gençlerin insan hakları ihlalina maruz kaldığının tespit edildiğini belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!