Türkiye’ye yardımlar devam edecek!

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye yardımlar devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2023 16:57

Aşağı Saksonya eyalet başkenti Hannover’de, Eyalet Başbakanı Stephan Weil’in (SPD) davetiyle Türkiye ve Suriye’deki depremde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil’in daveti üzerine Başkonsolos Gül Özge Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay ve dini cemaat temsilcilerinin yanı sıra yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla kentin Opere Meydanı’nda Türkiye’deki depremlerde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Başbakan Weil, “Katılımlarınız ve duyarlılığınız için teşekkür ederim. Deprem sonrası Başkonsolos’la ve STK’ların oluşturmuş oldukları Deprem Yardım Merkezi’yle görüşmelerimiz oldu. Almanya’da Türkiye’ye ilk kurtarma ekibi gönderen eyaletiz. Kargo uçaklarıyla ihtiyaç olan her türlü yiyecek, giyecek, ekipman malzemelerini gönderdik ve kısa sürede yaraların sarılabilmesi için yardımları göndermeye de devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’ye yardımlar devam edecek
‘ALMAN DOSTLARIMIZA GÜVENEBİLECEĞİMİZİN KANITI’
Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya ise “Yaklaşık Kuzey Almanya büyüklüğünde bir alanı etkisi altına alan ve yıkıcılığı yüksen olan Kahramanmaraş merkezli bir deprem yaşadık. Onbinlerce insanın yaşamını kaybettiği, 1 milyondan fazla insanın evsiz kaldığı bu felakette yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, tüm yaralılara da kısa sürede şifa diliyorum. Her şeyden önce, Aşağı Saksonya hükümetine ve özellikle Başbakan Weil’e bugünkü anma etkinliğini düzenledikleri için teşekkür etmek istiyorum. Şehrin vatandaşlarına samimi duyguları için teşekkür ediyorum. Bugün burada birlikte yas tutuyor olmamız ve kaybedilen birçok insanımızı birlikte anıyor olmamız, felaketin patlak vermesinden bu yana her taraftan yaşadığımız büyük dayanışma ve empatinin bir başka işaretidir” diye konuştu. Başkonsolos Kaya konuşmasına şöyle devam etti: “Bu kadar çok insanın bizim için hissettiğini ve böyle zor zamanlarda Alman dostlarımıza tamamen güvenebileceğimizi görmek güzel. Bunun en somut örneğini burada gördüğümüz gibi; deprem felaketinin başından beri her davranışlarıyla yanımızda olduklarını hissettiren, gösteren bölge insanları, STK’ları, yöneticilerinin gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekten anlıyoruz.”
Türkiye’ye yardımlar devam edecek
DİNİ CEMAAT LİDERLERİNE TEŞEKKÜRLER
Kaya, “Çeşitli dini cemaatlerin temsilcileri dua ederek bu kötü zamanları birlik ve beraberlik içinde hep birlikte atlatacağımızın sinyalini verecekler. Bu ortak dua, tüm dini sınırların ötesinde birbirimiz için ayağa kalktığımızı gösterdiğimiz için özel bir öneme sahiptir. Dini cemaatlerin temsilcilerine katılımları ve bu güzel jestleri için en içten teşekkür ediyorum. Başkonsolosluğumuz deprem sonrası hemen 7/24 çalışmaya geçti. Başkonsolosluğumuzun koordinasyonunda, Aşağı Saksonya’daki çeşitli dernek ve şirketlerin temsilcileri güçlerini birleştirmiş ve yardım malzemelerinin uçak, tren ve kamyonla afet bölgesine taşınmasına karar vermiştir. Aşağı Saksonya eyaleti, Hannover şehri ve bölgesi kapsamlı insani ve lojistik yardım sağlıyor. Aşağı Saksonya’dan gelen arama kurtarma ekipleri, depremlerin patlak vermesinin hemen ardından kriz bölgesine doğru yola çıktı ve hayat kurtardı. Birçok düzeyde, parasal bağışlar şeklinde mali yardım çağrıları da var. Sayısız şirket, dernek, kurum ve özel şahıs bize kapsamlı yardım sağlıyor. Bölgemizdeki birçok yetkili makam ve okul yaratıcı yardım kampanyaları düzenlemekte ve ayrıca maddi ve manevi bağışlar toplamaktadır. Her yardım önemlidir, her biri değerli ve önemlidir. Herhangi bir şekilde emeği geçen veya dayanışma ve sempatilerini ifade eden herkese en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Her gün çok çeşitli yardım teklifleri almaya devam ediyoruz. Bir tanesini bile unutmayacağız. Ancak yıkımın ölçeği göz önüne alındığında, gelecekte yardıma ihtiyacımız olmaya devam edeceğiz. Bu nedenle, felaketten etkilenen insanlara yardım etmek ve onların yanında kalmak için mümkün olan her şeyi birlikte yapmaya devam etmemizi içtenlikle rica ediyorum. Bu, insanlığın özel ve her şeyden önce kalıcı bir işareti olacaktır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’ye yardımlar devam edecek
‘YARDIMLARIN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR’
Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay da yaptığı konuşmada “Depremin ilk gününden itibaren şehrin idarecileri, Başkonsolosluk ve STK temsilcileriyle görüşmelerimiz oldu. Türk STK temsilcilerinin oluşturduğu Deprem Kriz Masası’nın yardım kampanyasını organize edebilecekleri bir deponun tahsisini sağladık. İnsanlarımızın yardım yapmaları yönünde çağrılarımız oldu. İnsanlarımızın yanında eyalet ve belediye, bölge valiliği olarak da tek vücut olabilmeyi başarabildik diye düşünüyorum. Bu birlikteliğin ve yardımların daha da devam etmesi gerektiğine ben de inanıyorum. Bu anma törenini düzenleyen eyalet başbakınımız Stephan Weil’e gönülden teşekkür ederim. Kaybettiğimiz insanlarımıza da rahmet diliyorum” dedi.
Türkiye’ye yardımlar devam edecek
DUALAR EDİLDİ
Anma töreninde İslam dini adına Wünsdorf DİTİB Camii Din Görevlisi Adnan İltuş, Suriyeli Muhammed al Hasan, Süryani Cemaati, Erzbischof Hanna Aydın, Yezidi, Şeyh Sirwan Serement, Yahudi cemaati adına Andre Sitnov, Protestan Kilisesi Bahr Gebet, Katolik Kilisesi temsilcisi kendi din anlayışları doğrultusunda depremde kaybedilen insanlar için dualar ettiler. Süryani Cemaatı Lideri Hanna Aydın’ın konuşması katılımcılar tarafından olumlu tepki aldı. Hanna Aydın “Türkiye bizim için her daim yanında durmamız gereken bir ülkedir. Böyle durumlarda her ülkeden bu kadar yardım gelirken; bizim içimizden gereken de fazla yardımda bulunmayanları ben vatan haini olarak adlediyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!