Türkiye'ye kaçmışlar

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye kaçmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 12:20

BERLİN’de 12 gün önce dövülerek öldürülen 20 yaşındaki Jonny’nin katil zanlılarından üçü polisin elinde.

Haberin Devamı

Diğer iki zanlı Türkiye’ye kaçtı. Türkiye’ye kaçan iki zanlının kardeş ve boks yaptıkları öğrenildi. Suç dosyaları kabarık kaçaklar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ÖNCE AVUKATA GİTTİLER
Teslim olan iki zanlı, önce avukata gitti. Kurfürstendamm Caddesi’nde bulunan Fassenen Sokağı’nda bulunan avukatlık bürosundan çıkarken fotoğrafçılara yakalan iki zanlı, dün öğle saatlerinde avukatlarının refakatinde savcıya teslim oldu.

Üçü, Türkiye’ye kaçan iki zanlıya zaman kazandırmak amacıyla 12 gün sonra teslim olduğu öğrenilirken, teslim olan üç zanlının da asıl sorumlu değil, cinayete yardımcı oldukları kaydedildi.

Vicdanlar rahatsız
ALEXANDER Meydanı’nda Jonny’nin öldürüldüğü yer dün çiçek bahçesine döndü. Zanlılardan üçünün polisin elinde olduğunun öğrenilmesi üzerine Berlinliler, cinayetin işlendiği yere akın etti.

Dün saat 12.00’de ben de oradaydım. İnsanlar çiçek koyarken gözlerinde hüzün ve öfke vardı. Ancak katil zanlılarının kimliklerinin tespit edilmiş ve üçünün de polisin elinde olmasının yarattığı sevinci de insanların gözünde görmek mümkündü.

Oraya çiçek koyarken iki yaşlı Alman, kendi aralarında “İki katil Türkiye’ye kaçmış. Aslında buradaki Türklerin hepsini ülkelerine göndermek gerekir” diye mırıldanıyorlardı. Oysa ki ölen de öldürenler de Berlinliydi. Bu çocukları suç iten tüm unsurlar Berlin’de oluştu.

Elbette saldırganları suç işlemesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Ama şu da bilinmeli ki, insanlar anasından suçlu doğmuyor, suç unsuru çevrenin etkisiyle gelişiyor. Kamuoyunun beklediği iki suçlunun da yakalanıp beşinin hak ettiği cezaya mahkum edilmesidir. Bu vicdanları rahatlatacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!