Türkiye'ye 5 Milyon Alman turist

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye 5 Milyon Alman turist
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2008 18:49

Berlin'de düzenlenen İTB'nin gözde ülkesi Türkiye'ye rekor seviyede Tursit bekleniyor. Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, 2008 yılında 5 Milyon Alman'ın Türkiye'ye geleceğini tahmin ettiklerini belirtti. 6700 seyahat Acentasından oluşan birlik QTA(Quality Travel Aliance)ise Almanya pazarında Türkiye'nin yüzde 18'le en çok artış gösteren ülke olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Berlin'de düzenlenen 42. Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye inanılmaz ilgi görüyor. Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner Türkiye'nin 2008 yılında turizm zengini olacağını vurguladı. Baraner," Bu sene beş milyon Alman'ın Türkiye'yi ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Bu da 4,5 milyar bir ciro oluşturacak. Bunun 600 milyon eurosu satış komisyonu olarak sokaklarda seyahat acentalarına kalacak. 800 milyon eurosu Alman Uçak şirketlerine ödenecek, 100 Milyon Euro sigorta ve reklam şirketlerine ödenecek. 3 Milyar Euro'da Almanya'dan Türkiye'ye havale edilmiş olacak.

OTELLER ŞİMDİDEN DOLDU

Bunun yanında Oteller şimdiden dolduğundan dolayı, yer kalmadı. Türkiye turizm tarihinde ilk defa bu kadar sorunsuz ve yüksek rakamlarla yeni bir sezona giriyor. Yine Fuar alanında yapılan görüşmeler neticesinde özellikle Avrupalı aielelerin Türkiye satışlarını hızlandırdığını tespit edildi. Bunun nedeni ise ödenilir fiyatta, yüksek kalitenin sadece Türkiye'de bulunması olduğu belirtiliyor.

Fuarda otel dışı Türk Turizm ürünlerine, ilgi arttı. Mutfak, eğlence, spor kongre ile ilgili ürünler talep görüyor. Ama yine de herşey çok iyi değil. Gelecek yıllar için hazırlık yapılmalıdır. Otellerimizin yüzde 100 dolulukta tam hizmet verme mecburiyeti vardır. Kitle turizmi yapsak da, her gelen müşteri kendi yüreği ve aklıyla haber veriyor. Her müşteriyi tek tek Türiye'ye bağlayacak konsept, strateji ve yatırımlar gerçekleştirmeliyiz. 2008'in getireceği artı gelirler ve ek yatırımlar hayata geçirilebilir. Bunun yanında ilk defa Kemer'e Ruslardan hariç, Almanlar da ilgi göstermeye başladı. Kemer'in doğa bütünlüğü Almanlar'ın çok hoşuna gidiyor.

YOÐUN BETONLAŞMA DOÐAYI TEHDİT EDİYOR

En çok kritise edilen husus ise dört yıl önce turizme açılan Antalya'nın doğusunda yer alan Lara'nın doğasının korunmadığı. Turistler açıkça bu bölgenin güzelliğinin betonlaşma nedeniyle yok olduğunu tarafından açıkça söyleniyor. Yoğun betonlaşma durdurulmazsa ileride yine bu fuarda çok zor durumda kalabilirsiniz deniliyor. Türkiye'nin en çok eleştirildiği nokta ise yoğun betonlaşma. Çevre kurumları ve turizm acentaları bizi çevre konusunda yoğun şekilde eleştiriyor.

DENİZ ULAŞIMINDA GERİ KALDIK

Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner ileriye dönük olarak en geri kaldığımız ürün ise bu yıl 25 milyonun üzerinde turist bekleyen Türkiye'ye gelen turistlerin tamamının uçakla transfer edildiğini belirtti. Baraner,"Tek boyutluluk turizmi tehlikeye sokabilir. Deniz taşımacılığının geliştirilmesi gerekir. Türkiye'nin yüzde 70 uçak , yüzde 15 deniz, yüzde 15 kara ve tren taşımacılığını turizm alanında uygulamaya koyması gerekir. Özellikle yaşlılar yavaş, rahat, sakin seyahat etmek istiyorlar. Bu ihtiyaç doğrultusunda ürünler sunulmuyor." açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!