Türkiyem, Milano’yu salladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyem, Milano’yu salladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 16:40

Milano'daki NATO karargahında düzenlenen Avrupa'nın değişik ülkelerinden 17 folklor grubunun davet edildiği kültür festivaline katılan Münih Türkiyem Folklor grubu büyük beğeni aldı.

Haberin Devamı

İTALYA’NIN Milano kenti yakınlarındaki Solbiate Olona kasabasında bulunan NATO İtalyan Kolordu Karargahında ülkelerarası birlik ve beraberliği artırmak amacı ile kültür ve sanat festivali düzenledi. Festivale, Türkiye, ABD, Fransa, İngiltere, İspanya ve Yunanistan’dan gruplar katıldı. Münih Türkiyem Folklor ve Kültür Derneği de festivale yaklaşık altmış kişilik bir kafile ile katıldı. Türkiye kafilesini NATO Türk Tugayı'ndan Kurmay Binbaşı Muzaffer Düzenli ve Kurmay Binbaşı Murat Yalçın ağırladı.

Üç yöreden oyunlar
Münih Türkiyem Folklor Derneği, festivalde Karadeniz, Kafkas ve Ege bölgesine yöresine ait oyunları sergiledi. Festivalde, dernek başkan yardımcısı Şaban Taşan ve derneğin kurucu ve onursal başkanı İsmet Şen ve yönetim kurulu üyeleri Türk komutanlarla sohbet ederek, davetten dolayı teşekkür ettiler. Ekip, komutanlara hediyeler verdi. Münih Türkiyem Folklor ve Kültür Derneği başkan yardımcısı Şaban Taşan’a İtalyan Kolordu Karargahı adına NATO Türk Tugayı'ndan Kurmay Binbaşı Muzaffer Düzenli tarafından onur plaketi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!