Türkiye’den gelen doktorlara nitelikli hizmet

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den gelen doktorlara nitelikli hizmet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2023 10:58

Almanya’da çıkarılan Nitelikli İşgücü Göçü yasası kapsamında, Almanya’ya AB dışından gelecek doktorlara istihdam ve adapte olma sürecinde destek vermek amacıyla Lehrte’de Deuctor GmbH şirketi kuran Dr. Begüm Gökçen Akkaya, sektörün zorluluklarını anlattı.

Haberin Devamı

ALMANYA’ya gelecek olan doktorların aradıkları işi bulmalarını sağlamayı ve hastanelerin aradıkları nitelikli doktorları bulmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirten Deuctor GmbH Müdürü Begüm Gökçen Akkaya, “Amacımız, doktor adaylarının başarılı bir şekilde Almanya’da istihdam edilmelerini sağlamak ve hastanelerin ihtiyaç duydukları doktorları bulmalarına yardımcı olmaktır. Doktorlarımız için kendilerinin istekleri doğrultusunda pozisyon bulduğumuz hastane, bize doktorları bulma sürecindeki katkımız için finansal destek sağlamaktadır ve bu sayede doktorlarımıza bu harika imkânları ücretsiz sunabilmekteyiz” dedi.

‘KAFAMIZI DUVARA ÇARPA ÇARPA İLERLEDİK’
Aynı zamanda kendisi gibi doktor olan eşiyle birlikte Türkiye’den geldiklerini söyleyen Begüm Gökçen, “Bizler hangi zorlukları çektiğimizi ve bu zorlukları nasıl aştığımızı biliyoruz. Bu birikimi elde edene kadar ne kadar emek harcadığımızı biliyoruz. Adeta kafalarımızı duvara çarpa çarpa ilerledik. İstiyoruz ki yeni gelecek doktor arkadaşlarımız bizim çektiğimiz zorlukları çekmeden ilgi ve isteklerine uygun bir işyeri bulabilsinler. İş başvurusu sürecinde vize ve iş izni belgelerinin profesyonel bir şekilde hazırlanmasına yardımcı olmaktayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

KALACAK YER TEMİN EDİYORUZ
Almanya’ya geliş aşamasındaki en büyük zorluklardan biri olan ülkeye gelmeden kalacak yer bulma zorluğu olduğuna dikkat çeken Akkaya, “Ülkeye gelir gelmez kalabilecekleri ve iki aya kadar ücretsiz bir şekilde faydalanabilecekleri, diğer meslektaşlarıyla paylaşacağı apartman dairelerinde konaklama fırsatı sunuyoruz. Almanya’daki günlük yaşamlarında ve profesyonel yaşamlarında etkin bir şekilde iletişim kurabilmeleri için dil öğrenmelerine de yardımcı oluyoruz. Tıp eğitimini Türkiye’de, uzmanlık eğitimini Almanya’da tamamlamış doktorlardan oluşan uzman ekibimiz, gelen doktorlara Almanya’da doktorluk danışmanlığı hizmeti sunuyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!