Türkiye'den çok şey öğrendim

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden çok şey öğrendim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2009 12:51

Almanya 1. Futbol Lig'i takımı Eintracht Frankfurt ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray'ın eski teknik direktörü Michael Skibbe," Türkiye'Den çok şey öğrendim." dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi takımlarından Eintracht Frankfurt ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray'ın eski hocası Michael Skibbe, Alman basın ordusu tarafından karşılandı. Frankfurt Holiday İnn Hotel'de 50'ye yakın basın mensubu tarafından karşılanan Michael Skibbe, gelecek sezon ofansif futbol oynayıp UEFA Kupası'nda oynamak istediklerini söyledi. Alman futbol liglerini Türkiye'de TV yayınlarından sürekli takip ettiğini belirten Skibbe, Bundesliga hakkında yabancılık çekmeyeceğini söyledi.


Takım ruhu


Görev yaptığı tüm takımlarda amacının alt yapıdaki yetenekli genç futbolcuları takıma yerleştirmek olduğunu vurgulayan 43 yaşındaki Michael Skibbe "Türkiye'de görev yaptığım sürede çok iyi şeyler öğrendim. Galatasaray'da çok iyi dostlar edindim. Özellikle yokluk içindeki bir takımda nasıl takım olunacağı ruhunu öğrendim. Eintracht'a bu duyguyu aşılamak takım içinde dostluk ve arkadaşlık derecesinin yüksekte olmasını sağlayacağım. Başarılı olmak için bu duygunun olması gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Frank dilerim başarılı olur


Hürriyet'in Frank Riijkard, Galatasaray'ın başına geçti. Nasıl değerlendireceksiniz? sorusuna, "Bunu ilk sizden duyuyorum. Frank çok başarılı bir teknik direktör. Dilerim başarılı olur. Kendisini Avrupa'nın birçok ünlü takımı yanısıra Hollanda milli takımda da hem futbolcu hemde teknik adam olarak kanıtladı. Eğer kendisini rahat bırakırlarsa, çok başarılı olacağından eminim. Daum'da Türkiye gitti bu yüzden Türkiye ligleri gelecek sezon çok enterasan olacak" diye yanıtladı.


Fatih Terim'den övgü


Galatasaray'da iken Beşiktaş maçı öncesi Fatih Terim'le biraraya geldiklerinde "Fatih Terim bana UEFA Kupasını alan takım hariç en iyi futbol oynayan bir ekip yarattın. Tebrikler" dediğini sözlerine ekleyen Skibbe şunları söyledi:"Beşiktaş'ın bir maçını izlediğimimde bunu söylemişti. Beşiktaş'ı 4-2 yendikten sonra Fatih terim gelip beni tebrik etti. Sözlerinin ne kadar doğru olduğunu yineledi".


Çok para ödeniyor, Lincoln gelmeyecek


Türkiye Süper Ligi'nde zengin işadamlarının destekleriyle futbolculara fazla paralar ödendiğini dile getiren Michael Skibbe,"Lincoln ve Barış Özbek gibi futbolcuları Frankfurt'a getirmenin maddi açıdan imkansız olduğunu söyledi. Eintracht Frankfurt kulüp Başkanı Heribert Bruchhagen görevinden ayrılan eski teknik direktör Friedhelm Funkel'in yerine Michael Skibbe'yi getirmekten mutlu olduklarını vurgulayıp " Lincoln kesinlikle Eintracht'a gelmeyecek. Genç ve teknik futbolcuları ön planda tutan ofansif futbol anlayışı içindeki Skibbe ile Eintracht çok başarılı olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

A Milli Takımda yardımcılık yaptı


Alman 1. Ligi 'Bundesliga'da daha önce de Bayer 04 Leverkusen ve Borussia Dortmund takımlarında da görev yapan Skibbe 2002 Dünya Kupası'ında Almman milli takımında teknik direktör Rudi Völler'in yardımcı antrenörlüğünü yapmıştı. 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası, Alman milli takındaki yardımcı antrenörlük görevinden alınan Skibbe, Alman genç milli takımlar koordinatörlüğüne getirildi.


En genç antrenör unvanı var


Profesyonel olarak Schalke forması giyen ve oynadığı 15 maçta 1 gol atan Skibbe 22 yaşında sakatlığı nedeniyle aktif futbolu bırakmak zorunda kaldı. 1994 yılında alt yapı antrenörü olarak görev yaptığı Borussia Dortmund'un başına geçen Skibbe, o zaman 33 yaş ile Bundesliga'nın en genç antrenörü oldu. 2005 yılında Bayer Leverkusen'de antrenörlüğe başlayan Skibbe, 2008 yılında Galatasaray'ın başına geçmişti. Skibbe ile Avrupa futbol sahnelerine girmek isteyen Eintracht Frankfurt'tun kadrosunda Avusturya A milli takımı futbolcusu Ümit Korkmaz ile Almanya 18 yaş genç milli takımında oynayan Cenk Tosun bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!